Stress-vrij september

We dachten dat september dit jaar iets rustiger zou zijn. We dachten verkeerd.

Vorig jaar was hier ‘de grote stap naar 1ste leerjaar’ voor kleine zus en ‘de grote stap naar nieuwe school’ voor de middle one. Voor het eerst alle 3 in dezelfde school, voor het eerst alle 3 thuis in hetzelfde huis. Alles was nieuw, alles was zoeken, alles was spannend… Grote Liefde moest alles uit de kast halen om zowel de girls squad als yours truly een klein beetje kalm en rustig en relaxed te houden. Dat lukte hem met wisselend succes. Al waren er wel opvallend veel loopsessies vorig jaar…

Dit jaar zou anders zijn. Dit jaar was er veel minder ‘nieuw’. Dit jaar zouden we als ervaringsdeskundigen het nieuwe schooljaar met een ongeziene vlotheid aanvangen. Goed voorbereid. Goed georganiseerd. Geen stress. Geen chaos. Geen drukte. Dat was het plan. Het was een goed plan. Helaas. Het plan faalde.

We waren een beetje uit het oog verloren dat er in augustus ons trouwfeest was, dat de middle one jarig was (wat een feestje met familie én een feestje met de klasvriendjes én een uitstapje met ons vijfjes betekent), dat grote zus in september jarig is (maar dat de feestelijkheden ook best in augustus werden voorbereid), dat we uitgerekend in september op huwelijksreis vertrokken en dat de 3 little ladies alle 3 op hetzelfde moment een groeispurt hadden ingezet waardoor we geen ‘school-proof’ outfits voor handen hadden…

Alles samen zorgde dat ervoor dat de laatste dagen van augustus nog kleertjes gekocht werden, een boekentas voor de middle one moest aangeschaft worden en dat de brooddozen en drinkbussen pas begin september besteld werden. Tot daar toe leek het ‘geen stress, geen chaos, geen drukte-plan’ al bij al nog min of meer haalbaar. Maar dat was buiten een doorslaggevende en stress-inducerende factor gerekend: De Buitenschoolse Activiteiten.

school

Ha! De Buitenschoolse Activiteiten!! Dat hadden we dus niet ingecalculeerd in ‘het plan’. En had ik hier al ergens eens vermeld dat ons nestje uit 3 little ladies bestaat? Dat wil dus zeggen: 3 x Buitenschoolse Activiteiten. En mag ik even de aandacht vestigen op de meervoudsvorm? Want waarom zouden we het onszelf eenvoudig maken als het ook nét iets gecompliceerder kan?

De danslessen van de meisjes werden handig gespreid over 2 verschillende dansscholen. Elk aan een andere kant van de A12. De A12 die yours truly het angstzweet doet uitbreken. Die A12. Goed… danslessen. Twee dansscholen. En heel veel dans-outfits. Want meerdere dansen per kind, dat zijn dus ook meerdere dans-outfits per kind. Die niet even snel en eenvoudig kunnen aangeschaft worden in de Decathlon. De Decathlon die aan ‘onze’ kant van de A12 ligt en waar yours truly dus wél zonder panic attack naar toe kan. Nope, de dansoutfits moeten verplicht aangekocht worden in de desbetreffende dansscholen. En er zijn maar een beperkt aantal ‘verkoopmomenten’. Daar hield ‘het plan’ allemaal geen rekening mee… De middle one wou dit jaar ook graag starten met notenleer. En viool. En woord. Dus dat moest ook nog even allemaal geregeld worden.

Eenmaal alle attributen en accessoires aangeschaft waren en we ons dreigden te wentelen in een tevreden gevoel van rust en kalmte en onszelf nog nét geen schouderklopje gaven omwille van ons prima georganiseerd ouderschap, drong de realiteit tot ons door dat we ook al die meisjes op het juiste tijdstip naar al die respectievelijke buitenschoolse activiteiten dienden te transporteren. En liefst ook terug op halen. We vergeten daarbij ook nog even dat de schemaatjes van de little ladies niet altijd even praktisch en handig op elkaar afgestemd zijn.  Did i mention dat wij beiden voltijds werken? Echt, hoe doen andere ouders dat eigenlijk?

Soit… We zijn terug uit de startblokken. Voorlopig raakt iedereen netjes op tijd op de juiste bestemming.

Maar dat plan, dat faalde toch wel ergens… Stress-vrij september is niet helemaal gelukt. Dan gaan we maar voor een onberispelijk oktober…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s