My sweet valentine

Of je nu voor- of tegenstander bent, of je het nu allemaal één commerciële rommel vindt of je liever laat meedrijven in alles wat de zeemzoete omkadering voorschotelt… één ding staat vast: een dag doorgebracht met de liefde van je leven, dat is ongeacht de datum, altijd een schot in de roos….

Dat is hier niet anders. Ook niet op valentijn. Al was de planning op valentijn wel heel erg strak. Vooral voor Luna dan… Het was niet helemaal zo voorzien, maar haar dagje zat misschien net een beetje té propvol verrassingen, feestjes en leuke dingen.

We zijn hier bijna traditie-gewijs gestart met een verwen-ontbijt. Met héél veel zoets en lekkers. Kwestie van het suikergehalte al van ’s morgens vroeg de hoogte in te jagen.

ontbijt

Er volgde, uiteraard, een zaterdagse dansles voor het kleine meisje. Wat voor mama een ‘opening’ in de agenda betekende van welgeteld drie kwartier. Dankzij een tip van een lieve, attente vriendin (dank u Fanny!) werd koers gezet naar de buurgemeente, waar een volledige voorraad Frozen-spulletjes werd aangeslagen.

frozen

Ik hoef u niet te vertellen dat dit op méér dan goedkeuring kon rekenen van het kleine meisje…

Aangezien strakke tijdsplanningen geen ruimte laten voor uitgebreid of gezond koken, werd hier als noodoplossing geopteerd voor ‘papa’s frietjeswinkel’. Luna blijft het verrassend vinden dat die frietjeswinkel dus niet alleen met papa kan bezocht worden, maar dat mama blijkbaar ook de weg naar de McDonald’s kent.

Daarna was het feest. Voor kleine meid toch. Want ze mocht naar het verjaardagsfeest van een klasgenootje. Niet zomaar een klasgenootje. Maar wel het feestje van Robbe. Dé Robbe dus, waar ze op verliefd is. En mee gaat trouwen. Van zodra Robbe zijn plannen om met zijn papa te trouwen aan de kant heeft geschoven, that is… Goed. Vier jaar oud. En op valentijn naar een feestje met en van de jongen waarop ze verliefd is. Zou het héél erg fout zijn om als dertiger stiekem een beetje jaloers te zijn op je vier-jarige kleuter?

Omdat zo’n dag-vol-leuke-dingen uiteraard best hélemaal over-the-top is werd nichtje Linde opgehaald voor een logeerpartijtje. En niet zomaar een logeerpartijtje. Ha neen! Luna vraagt al zo lang om te kamperen… Dus dan kamperen wij! In de living! Met een echte kampeertent! Inclusief alle slaapgerief en lichtjes. En met de haard als kampvuur…

kamperen

Er was een héél klein beetje lichte ontgoocheling bij Luna toen bleek dat mama niet van plan was om de touwtjes met de stokken in de grond te kloppen. Maar er zijn grenzen hé mensen… En vooral een harde livingvloer. Dat ook.

popcorn

Er was verder ook nog popcorn. Die er héél vlotjes inging bij de meisjes!! En nadat het kleinste meisje in bed lag, werd er met het eigen Luna-meisje een mini-vuurtje gemaakt. Met een theelichtje. En werd er een échte marshmellow boven geroosterd. Waarna de houten brochettestok vuur vatte en we bijna een écht brandje hadden. We kwamen ook vrij snel tot de conclusie dat marshmellows eigenlijk niet zo heel erg lekker zijn. Maar goed. Er was nog altijd die popcorn. En sapjes. En slapen in de tent. Of spelen in de tent.

kaarsje

Luna kaarsje

En daarna doodmoe met het nieuwe Frozen-dekbed en in de nieuwe Frozen-pyama toch maar door mama naar het échte bedje gedragen worden. Om daar compleet uitgeteld haar valentijn-dagje af te ronden…

Advertenties

3 thoughts on “My sweet valentine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s