Sinterklaas

Wat is het alweer lang geleden dat hier nog eens een postje verscheen… Niet dat hier niets te beleven viel, wel integendeel. Maar de tijd om het hier ook effectief eens neer te typen ontbrak.

Maar kijk, soms zijn er van die blogberichtjes die nu eenmaal ‘moeten’. Een beetje meer voor de archieven dan voor de lezer zeg maar… Al mag u uiteraard gerust meelezen/meekijken.

Sinterklaas dus. Want dat was hier het grote evenement vorig weekend. En dat was zoals gebruikelijk hier ten huize opnieuw compleet over-the-top.

Zo’n feestweekend start hier op vrijdagavond in het gezelschap van oma, opa, mémé en nonkel Tijs. En met een feestmaaltijd. Gourmet deze keer. Handig om begin december het gourmet-toestel boven te halen. Dat zal deze maand ongetwijfeld nog wel van pas komen.

DSC03807

Fijn gezelschap, lekker eten en ‘hoog’ bezoek.

DSC03818

DSC03822

De Sint had zijn administratie goed geregeld en gelukkig bleek uit het boek van de goedheilige man dat Lunaatje erg voorbeeldig en flink was het afgelopen jaar. Met de dure belofte om dat ook het komende jaar zo te houden werd door Sint en zijn entourage beloofd om ’s nachts terug te komen mét geschenkjes.

DSC03834

De ‘geschenkjes’ bleken ook dit jaar nogal groots uit te vallen. En kleurden het halve huis roze.

DSC03854

DSC03855

Ja, we beseffen hier dat het er over is. Ja, we beseffen dat het véél en véél teveel is. Ja, we beseffen dat dit niet meer helemaal ‘normaal’ is. Maar mag het even aub? Laat mij dat nu even doen. Dat Sint-moment is hier duidelijk meer een moment voor en door grote meid dan iets anders. Grote meid beschouwt dit als één van haar hoogtepunten van het jaar. Genieten van een stralend en dankbaar kindje. Dat een beetje overdonderd werd door alle verwennerij. Laat mij dat nu even. Zonder dat ik mij hiervoor tegenover de halve wereld moet verantwoorden…

Traditiegetrouw en voor ons persoonlijk archief volgt hier een korte inventaris:
– 3 prinsenssenkleedjes
– 4 balletkleedjes
– Een gigantisch bemeubeld poppenhuis
– 1 rapunzel-barbiepop
– 1 ‘koninginnen-cape’
– assortiment kroontjes, ringetjes, armbanden, kettingen,…
– een sprookjesboek
– prinsessenhakjes
– prinsessenpantoffels
– een auto-mat-tapijt
– autootjes
– 4 prinsessenpuzzels
– 1 wolf (met een omaatje in zijn buik)
– 1 opbergkoffer (geen overbodige luxe zo bleek…)

Een beetje té dus. En eigenlijk niet eens een beetje. Maar zo zalig. Dat gezichtje.

DSC03866

Gevolgd door héél veel zoentjes en knuffels. En spelen, spelen, spelen,…

DSC03869

DSC03881

Intussen werd hier door ‘de grote’ mensen uitgebreid ontbeten. Pistolets, boterkoeken, chocolade, koffiekoeken, warme chocomelk, picknickjes,…

DSC03864

Overdrijven is hier een beetje een gewoonte aan het worden. Maar we genoten. En ‘we’, dat was dus grote en kleine meid, oma en opa en nonkel Tijs en mémé en Lunaatjes papa.

DSC03862

Jef en Luna sint

Wij genoten. Luna genoot. Alleen maar gelukkige mensen hier in huis…

DSC03894

Advertenties

4 thoughts on “Sinterklaas

  1. grmfrdmp (= een ingehouden reactie om kleine oogjes van kleine meisjes, die later meelezen, niet te openen). Bij het bezoek van de Sint blijkt Grote Meid anders ook (eigenlijk: nog meer) geïnteresseerd in de vieillard met de witte borstelfrou-frou. (Hebben ze daar geen deftige kappers in Spanje?) Nu, er werd de volgende morgen dan ook iets voor haar aan huis geleverd…..

    • Haha! Jij bent altijd al een ‘goede verstaander’ geweest hé :-). Maar inderdaad, mooi tussen de regeltjes gelezen ;-). Gezinsmomentjes als deze worden hier vermoedelijk nog harder gekoesterd dan elders. Omdat hier maar àl te goed beseft wordt hoe vluchtig en fragiel het allemaal is en kan zijn…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s