De Efteling

We ontdekten de Efteling voor het eerst in oktober 2012. We wisten niet meteen wat we konden verwachten, maar werden vanaf het eerste moment meegesleept in een droomwereld! Ons kleine meisje meisje was toen net twee jaar geworden en werd meteen betoverd door de fantastische wereld vol feeën en trollen en magisch mooie sprookjes.

IMG_2339

IMG_2410

Het weer was ons niet helemaal goed gezind, maar dat lieten we geen enkel moment aan ons hart komen. Alleen die regenhoes over de wandelwagen, die was er wat teveel aan…

IMG_2034

Maar de Efteling dus. Oma, opa, mama en kleine Luna, wij zijn er allemaal ons hart verloren! Zo mooi, zo kindvriendelijk én grote-mensen-vriendelijk, zo netjes, zo afgewerkt,…

IMG_2047

IMG_2049

IMG_2599

IMG_2105

IMG_2138

IMG_2243

En Luna ontmoette er een échte prinses. Met een échte gouden bal. Ze is er tot op de dag van vandaag nog van overdonderd…

IMG_2755

We verbleven er drie dagen in het prachtige Bosrijk, het verblijfspark bij de Efteling. En hélemaal in het thema van Klaas Vaak.

IMG_2177

Ook Bosrijk betoverde ons. De mooie huisjes, het rustige park,… alles, maar dan ook echt àlles is er tot in de puntjes verzorgd. Bij het ontbijtbuffet wordt zelfs een eigen ‘kinderbuffet’ voorzien. Op kinder-oog-en-grijp-hoogte. Met fristi en eierkoeken. En met kleurrijke donuts….

IMG_2193

IMG_2199

We beslisten meteen om er terug te komen… Wat we ook deden: in mei 2013 deden we opnieuw drie daagjes van ‘Efteling’ en van ‘Bosrijk’. Kleine meid wist deze keer al een klein beetje wat ze mocht verwachten, wat het verlangen naar onze ‘drie-daagse’ alleen maar leuker maakte. Onze bewondering en verwondering werd alleen maar versterkt. Lunaatje genoot met volle teugen. En wij uiteraard ook…

IMG_6830

We ontdekten steeds maar nieuwe dingen:
– De ‘betoverde’ keuken van Polle’s pannenkoekenhuis. Met de lekkkerste pannenkoeken die je maar kan bedenken!

IMG_7096

– Het gouden toilet, voor échte koninklijke gasten. (En ja, ook nu waren we voorzien op een paar regendruppeltjes… Maar daar dienen regenjasjes en regenlaarsjes voor!)

IMG_7229

– Het zwembad van Bosrijk.

IMG_7288

En nog zoveel, zoveel meer…

IMG_7374

Dus gaan we terug. Onze Efteling vakantie is opnieuw geboekt. Drie dagjes Efteling en Bosrijk. Nog enkele maandjes aftellen, maar we kijken er al zo ontzettend hard naar uit!

Advertenties

3 thoughts on “De Efteling

  1. moet ik ook eens dringend doen met de kindjes… maar t ver voor 1 dagje en eens een (betaalbaar) weekendje vinden is niet zo evident… maar dit jaar moet het er dus écht eens van komen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s