We’re off again…

We zijn opnieuw vertrokken! Op véél verschillende vlakken:

  • … met het nieuwe jaar! We hebben het oude in stijl afgesloten. Leuk feestje, gezellige mensen, lekker eten en véél te laat in bed. Mooi vuurwerk ook! En veel zeg! Al bleek Luna helaas geen fan. Onbekend is duidelijk onbemind. Ze wist niet wat het was, zo’n vuurwerk. En het kon haar geenszins bekoren. Huilen, schrik, drama, hysterie,… Uitleg hielp niet. Sussen en troosten evenmin. Goed. Dat weten we nu ook weer. Kleine meid wordt niet meteen meegenomen naar een vuurwerkfestival… Het nieuwe jaar werd uiteraard ook vrolijk en blij gestart. Met opnieuw een feestje. En gezellige mensen. En lekker eten. En deze keer wél op tijd naar bed, want de volgende dag was gewoon terug werk-dag. Ook op dat vlak zijn we hier opnieuw vertrokken.
  • … met het weight watcheren! Tja, na al dat gefeest blijkt dat toch wel nodig. Grote meid is weer braafjes punten aan het tellen, soep en gezonde maaltijden aan het bereiden, 2 liter water per dag aan het binnengieten, het online-ding aan het invullen,… Yep, we doen dat hier nog steeds online, dat weight watcheren. Geen fan van zo’n bijeenkomsten. Kleine meid doet onbewust een beetje mee. Als er veel fruit en groenten op tafel komt en er zijn geen chocomousjes te bespeuren in de koelkast, dan worden die gezonde keuzes vrij makkelijk gemaakt. We proberen hier nu zelfs iedere dag te sporten! Sporten zeg, of all things! Nu ja, wij noemen dat ‘sporten’. Andere mensen zullen dit wellicht ‘bewegen’ noemen. Maar goed. We doen toch iets. En voor ons is dat al véél. Er wordt hier nu al eens gewandeld op zondagmiddag. Grote meid heeft zichzelf een crosstrainer cadeau gedaan. En gebruikt die ook. De dans-dvd’tjes liggen binnen handbereik. Luna kreeg een ‘grote-meisjes-fiets’ cadeau van nonkel Tijs. En een dans-mat van meter Marlies. Allemaal actieve dingen dus. De winter moet dan wel nog écht beginnen, wij werken nu alvast aan ons zomer-lijf 🙂
  • … met een nieuw en druk sociaal leven! Niet dat er hier voordien geen sprake was van een sociaal leven, dat nu ook weer niet. Maar in het pre-Luna tijdperk was het ‘buitens-huis-leven’ van grote meid toch wat gevarieerder. En er was een beetje heimwee naar dat ‘iets doen’. Dus is grote meid nu opnieuw lid van een vereniging. Een gezinsvriendelijke. Met activiteiten waar kleine meid ook welkom is. Handig toch! Al zijn er uiteraard ook dingen waar de mama alleen naar toe kan. Zoals nu vrijdag: sportinitiatie! In ‘onze’ dansschool, dus op z’n minst een vertrouwde omgeving. Er staat ook nog een nieuwjaarsreceptie en een lezing van Lieve Blancquaert over haar ‘Birth day’ op de agenda. Komt helemaal goed! En omdat we hier nooit eens iets ‘met mate’ kunnen doen, het hier vaak ‘alles of niets’ is en grote meid moeilijk ‘neen’ kan zeggen, is er meteen een extra engagement bijgekomen. De mama is nu ook bestuurslid van de overkoepelende vereniging. Yep. Alles of niets. Ik zei het al. Dat wil ook zeggen: extra vergaderingen en extra werk. Maar we zien dat hier volledig zitten! Tja, wie vroeg alweer een drukker sociaal leven?
  • … met werk en school. Het werk, dat startte al op 2 januari. Nu ja, eigenlijk op 3 januari. Twee januari, dat was nog van ‘receptie doen’, dus dat telt eigenlijk niet. Kleine meid mocht pas maandag 6 januari terug naar school. En dat was hoog tijd! Ondanks een drukke en érg gevarieerde kerstvakantie met feestjes, logeerpartijtjes en speeldates, verlangde Lunaatje toch duidelijk terug naar ‘haar’ juf Mariska en de vriendjes op school. Omgekeerd ook, zo bleek. Toen grote meid haar lief klein Lunaatje maandag naar school bracht werd ze op de peuterspeelplaats ei zo na omvergereden door een kleutertje op een driewieler-met-extra-zit-plaats. Zo’n duo-ding. Het kleutertje bleek Robbe van haar klas te zijn. Die luid kwam melden: ‘Luna jij mag met mij mee op de fiets!’. En hup, daar ging mijn kleine meisje. Bij Robbe achter op de fiets. ZONDER MAMA EEN AFSCHEIDSZOEN- EN KNUFFEL TE GEVEN! Hoort u mijn moederhart al breken? Alsof dat nog niet erg genoeg was, bleek Robbe ook nog eens een snelheidsfreak! Hij scheurde écht aan een onverantwoorde snelheid weg op dat duo-driewielertje! Met mijn meisje achterop. Grote meid bleef alleen en verbijsterd achter. En had al ter plaatse, op klaarlichte dag, nachtmerries over puberende 16-jarige jongens met bromfietsen. En mijn lieve kleine meisje achterop. The horror…

Maar goed.

We zijn dus opnieuw vertrokken.

En we zien dat volledig zitten, dat jaar 2014. Dat wordt een geweldig, fantastisch jaar. Daar zijn we zeker van!

Advertenties

2 thoughts on “We’re off again…

  1. Eerste werk: navragen wat de papa van Robbe professioneel uitricht en of Robbe reeds beleggingsvooruitzichten op het oog heeft.
    Omtrent de aard van de vereniging waar de grote meid is ‘toegetreden’ wordt een nevel opgehangen. Is zij bestuurslid bij een moslimbroederschap (dan wellicht: zusterschap) geworden of lid van een Keltische heksenkring?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s