Verrassings kersentaartjes

Ze waren er al een tijdje aan bezig in de klas: 2 kersentaartjes! Voor oma en opa. En het moest geheim blijven, want het was een verrassing! Dat had juffrouw Mariska duidelijk gezegd.
En dat heeft Lunaatje uiteraard metéén gemeld aan oma en opa: ‘Ik maak kersentaartjes voor jullie! Maar je mag het niet verklappen, want het is een verrassing!!’.

Ja, het concept ‘verrassing’, daar moeten we nog even aan werken met dat lieve kleine Lunaatje. Maar die kersentaartjes, die zijn prachtig! En oma en opa zijn ontzettend blij met hun grootouder-feest-taartjes.
Er hoorde ook een liedje bij, bij die taartjes. En Lunaatje was maar àl te trots om dat liedje luid en duidelijk te zingen. Vooral luid. En véél. Intussen kennen we het liedje àllemaal al uit het hoofd. De buren vermoedelijk ook… Maar het blijft wel telkens even schattig en hartverwarmend 🙂

Liedje voor opa en oma:
Opa is een toffe man, met wie ik heerlijk stoeien kan.
Oma is mijn beste vriend, zij is steeds even goed gezind.
Dikke knuffel hier, dikke knuffel daar.
Nog gauw een dikke zoen,
van je kleine kapoen.

HPIM2552

Geen foto met de kersentaartjes, want die blijven uiteraard bij oma en opa. En we waren op het ‘moment suprème’ even vergeten om het foto toestel erbij te nemen… Geen nood. Er is hier niet onmiddellijk een schaarste aan Luna-foto’s.
Op bovenstaande foto toont kleine meid trots haar andere knutselwerkje dat deze week mee naar huis mocht: een mannetje, met Luna’s eigen voetafdrukken en Luna’s eigen handafdrukken.

Het blijft mij een raadsel hoe ze het doen, die fantastische kleuterjuffen (en meesters!): 20 kleuters in de klas. En die moeten dan 1 voor 1 schoentjes uitdoen, kousjes uitdoen (in Luna’s geval een kousenbroek uitdoen, wat nog net wat meer gestuntel is), voetjes in de verf doppen, voetafdrukken maken, voetjes weer afwassen, kousen terug aan en schoentjes terug aan. En dan moesten er nog handjes worden uitgeknipt en met de vingers in de verf stipjes worden gezet. Dat wordt hier thuis uit alle macht vermeden: verf op handen of voeten. Of muren. Of deuren. Of tafels. Laat ons daar kort in zijn: het is wellicht niet zo pedagogisch verantwoord, maar verf in het algemeen wordt hier thuis vermeden. Voorlopig althans.
In alle eerlijkheid: ik zie het mij hier niet zo snel doen, zo’n knutsel uitdaging! En ik heb er hier écht maar ééntje rondlopen! Chapeau voor de kleuterjuffen. Echt waar.

Morgen mag Lunaatje een dagje thuis blijven. Er is pedagogische studiedag. En dat weet ze goed: ‘Vandaag is de groene dag en dan mag ik mijn taartjes geven aan oma en opa. En morgen is de oranje dag en dan mag ik voor één keer thuisblijven. Want de juffrouw moet nu leren in school’. Ah. Ok. Is genoteerd lieverd. Dat heen-en-weer-schriftje is hier bijna overbodig dankzij dat mondige Lunaatje ;-).

Goed. Luna een dagje thuis. Mama slechts een half dagje thuis. Dat oma-en-opa liedje zal morgen wellicht nog enkele keren van pas komen!

Bijna vergeten… We zijn hier stilletjesaan winter-proof aan het worden. Vorige week nog even keihard genoten van een zonnig dagje zee met tante Suzy en nonkel Dirk. Goed ingepakt. Mét emmertje en speeltjes. Zàlig wandelen, lopen (met een strand hélemaal voor ons alleen!) en vooral zandkastelen bouwen!

HPIM2542

Het bouwen van de zandkastelen is gelukt.

HPIM2546

We zijn klaar voor de sneeuwmannen nu…

Advertenties

3 thoughts on “Verrassings kersentaartjes

  1. Oh wauw, het idee alleen al om een hele kleuterklas vol te hangen met verf, brrrr.. Die juf/meester moet er zin in gehad hebben.. Spijtig dat je soms geen vlieg kan zijn in zo’n klas om te zien hoe het er op zo een momenten aan toegaat.

  2. Gelukkig was Veronique onze kinderverzorgster er om te helpen. Kleuters kunnen al veel hoor, uitdoen van schoenen en kousjes lukt hen al goed. Een voeten schilderen en stempelen, de ander voetjes wassen en helpen om kousjes, schoenen terug aan te doen. Kleuter per kleuter, zonder verf overal in de klas 🙂 Ik doe het met veel plezier !!!

    • Ik blijf er vol bewondering verwonderd naar kijken! Dikke pluim hoor, voor jullie! Echt waar. Het stralende kindje dat hier iedere ochtend verlangend uitkijkt naar de nieuwe schooldag is het mooiste bewijs dat jullie dat méér dan fantastisch doen. Je doet zoveel meer dan ‘gewoon je job’. En dat zorgt voor gelukkige kindjes :-). En gelukkige mama’s :-)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s