Logeren

Deze week was het thema in de kleuterklas: ‘logeren bij oma en opa’. En kleine meid vond dat fantastisch! Luna vindt zowiezo alles wat juffrouw Mariska doet of zegt fantastisch, dus we hadden dat enthousiasme voor het logeer-thema wel wat verwacht… Voor veel 3-jarige spruiten zal dat logeren-bij-oma-en-opa wellicht zeer vertrouwd aanvoelen. Voor de 3-jarige hier in huis ligt dat toch wat anders. Ze ziet haar oma en opa dagelijks. Vaak ook meermaal daags. Daar ligt het dus niet aan. En oma en opa komen ook vaak genoeg babysitten hier ten huize Love Life and Luna. Dus ook daar ligt het niet aan.

‘Logeren’, da’s nog nét iets anders. Want dat houdt in dat het kleine meisje effectief in het huis van oma en opa blijft overnachten. En dat wil dus zeggen dat grote meid niet in hetzelfde huis wakker wordt als kleine meid. Ja. Daar wringt het schoentje dus een beetje. Want grote meid was er de voorbije drie jaar al behoorlijk creatief in geworden om ervoor te zorgen dat dat niet-wakker-worden-in-hetzelfde-huis-als-Lunaatje zo goed als altijd werd vermeden.
Kleine meid werd in bed gestopt door grote meid, oma en opa kwamen babysitten en nog voor Lunaatje haar dagelijkse/nachtelijkse verhuis van het Luna-bed naar het mama-bed maakte, lag grote meid al terug in dat mama-bed. Niets aan de hand dus. Dankzij de trouwe babysitters van dienst. Die desnoods zelfs bleven overnachten. Ah ja. Want dàt kennen we hier dan weer wel: oma en opa die hier blijven logeren!

Maar goed. Het ging dus in de klas over ‘logeren bij oma en opa’. Daar moesten we dan maar eens werk van maken. Het vooruitzicht om voor het eerst in drie jaar tijd eens écht uit te slapen, zonder wekker-in-de-gedaante-van-een-kleutertje, dat sprak grote meid ergens toch wel aan.

Het werd kleine meid beloofd: ze mocht bij oma en opa logeren! En dat moest haar duidelijk geen twee keer gezegd worden. De prinsessen-koffer werd erbij gehaald, er werden kleertjes en pyamaatjes ingestopt. En terug uitgehaald. En ingewisseld voor andere kleertjes. En nog eens in de koffer, er terug uit, getwijfel voor de kleerkast, pantoffels erin, pantoffels eruit, andere pantoffels erin, knuffel gezocht, tuutje gezocht, tandenborstel, tandpasta,… Het was hier al een hectisch inpak-gedoe sinds vrijdagavond. Allemaal voor dat ene logeernachtje. Bij oma en opa. Die alle nodige Luna-dingen zowiezo wel in huis hebben. En die trouwens nauwelijks 2km verder wonen. Maar goed. Logeerpartijtjes, je kan dat niet goed genoeg voorbereiden…

Op school had Luna geleerd dat ‘logeren bij oma en opa’ vooral héél leuk is en dat er vanalles wordt gedaan. Kwestie van de lat meteen maar hoog te leggen :-). Maar wij doen daar graag aan mee, aan leuke dingen. Dus werd vandaag samen met oma koers gezet naar een shoppingcenter. Ja, luister, het mocht ook leuk zijn voor de mama natuurlijk!

Er werden frietjes gegeten op restaurant, er mocht in een auto-winkel-kar rondgereden worden, er werden ijsjes gegeten,…

ijsje

En er werd uiteindelijk in slaap gevallen in de auto! Door kleine meid uiteraard. Wat een meevaller was. Want grote meid zat aan het stuur. Zou dus iets minder praktisch geweest zijn mocht het grote meid geweest zijn die in slaap viel…

Kleine meid en oma werden in het oma-en-opa huis achtergelaten. Luna – terug wakker en overenthousiast – zag het hélemaal zitten, dat logeerpartijtje!!

logeren

Grote meid… wel ja… moet nog steeds wat aan het idee wennen. En ja, grote meid heeft al gebeld naar oma en opa om te vragen of het daar wat lukt met lieve kleine Luna. Oma en opa begrijpen dat wel. Denk ik. Er werd waarschijnlijk wel eens met de ogen gerold aan de andere kant van de telefoonlijn…

Maar van de nood werd hier intussen een héle grote deugd gemaakt. Met een lang, uitgebreid badje met véél badschuim. En een salontafel vol kaarsjes. En hapjes, tapas, sushi,… En cava. En er staat nog chocomousse in de frigo.

aperitief

En morgen kan ik uitslapen :-). Hoe voelt dat weer? Uitslapen?

Advertenties

6 thoughts on “Logeren

 1. wèdden dat je om 7 uur helemaal klààrwakker bent? 🙂 (maar zo eens op je eigen tempo mogen wakker worden – hoe vroeg dan ook – is zàlig, allé ik vind dat toch, eens rustig ontbijten zonder kabouter kwebbel, zonder omvallende bekers en kruimels overal… geniet ervan!) Hier is het elke vrijdagavond van logeerpartij voor Tiemen!

  • En inderdaad :-). Rond 23u in slaap gevallen in de zetel, rond 1u wakker geworden en bed opgezocht en vervolgens terug wakker om 4u, 5u, 7u en uiteindelijk om 9.30u effectief opgestaan ;-). Maar goed. Het voelt toch wel een klein beetje anders aan zonder de gebruikelijke ochtendroutine en bijhorend stressy gedoe… Voor herhaling vatbaar!

 2. Oh zo herkenbaar! Mijn zoontje zit wel nog niet in de kleuterklas, maar vraagt ook steeds vaker om bij oma en opa te gaan slapen. Zo geschiedde dus, hij is deze nacht voor de tweede keer ( 😦 ) bij hen gaan logeren. Ik vind het niet leuk! Haha, maarja hij wou zo graag en laten we inderdaad maar denken aan dat uitslapen.

 3. Zo leuk om dit te mogen lezen. Mooie foto, s en haar ogen spreken echt boekdelen.
  Zo heel mooi geschreven. We kijken altijd uit naar een nieuw verhaal van onze buurmeisjes.

 4. Lang leve die oma en opa’s toch 🙂
  Hier kijken ze er ook altijd naar uit als ze eens bij hen mogen gaan slapen. De oudste althans, de jongste snapt er nog niet veel van.
  Woensdag is het oma en opa dag op de oudste (5j) zijn schooltje. Spijtig genoeg hebben de oma/opa net dan een lang geplande vakantie staan, en kan de andere oma vanwege grote afstand niet komen. En hij had al zo zitten oefenen voor zijn dansje. Achja, nu mag mijn vrouw ernaar gaan kijken, maar da’s toch niet hetzelfde natuurlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s