Boze dag

Luna heeft een boze dag. Er werd hier nog even gehoopt dat het aan een lang uitgesponnen ochtendhumeur zou liggen, maar we moeten de realiteit onder ogen zien: het wordt een boze dag. Ze heeft niet meteen gegronde en objectieve redenen nodig om zo’n boze dag te verantwoorden. Maar hierbij toch een greep uit het aanbod:

  • ‘Mama, ik heb pipi gedaan in bed’. Ok, eigenlijk vindt grote meid dit eerder een reden om zélf een boze dag te hebben. Of een boos momentje. Vooral omdat het niet het bed van kleine meid was die er koud, nat en onwelriekend bij lag. Maar wel het nét-van-verse-lakens-voorziene-twee-persoons-bed van grote meid. Maar goed. Zo’n mededeling nog voor 7u ’s morgens op een zaterdag, een mens is meteen klaarwakker. Grote meid zuchte eens diep, maar werd niet boos. Kleine meid daarentegen… De boos-zijn-reden van Luna? Ze mocht niet even verder doen met plassen in het bed tot haar buikje leeg was. Ze had dit nochtans uitdrukkelijk gevraagd. Ja, u leest het goed. Kleine meid vond dat ze met recht en reden toch mocht verder plassen. Het bed was nu toch nat. En neen, ze was het niet eens met grote meid dat dat plassen op het toilet moest verder gezet worden. Het toilet dat zich hoogstens 5 meter verder bevindt…
  • Volgende reden om boos te worden: ze mocht niet met haar dansschoentjes in de plassen springen. En ze werd nog bozer toen bleek dat haar regenlaarsjes niet tot de standaard inhoud van mama’s handtas behoorden.
  • Er volgde nog een boze bui toen bleek dat grote meid de gevraagde mandarijntjes gepeld had én de partjes van elkaar had gescheiden. Bij de volgende mandarijn-pel-poging werden de partjes dus niet gescheiden. We leren hier snel! Ervaringsgericht en zo… Maar toen was er boosheid omwille van het ‘wit’ dat nog aan de mandarijn bleef hangen. Zucht. Ze is nu dus een appel aan het eten.
  • En terwijl grote meid hier aan het typen is volgt er een boze bui omdat ze een schroevendraaier wil. En niet krijgt. Op de vraag waarom ze een schroevendraaier nodig heeft antwoordde ze geïrriteerd: ‘Voor de schroeven hé!’. Ja. Logica. Even wat context: ze is naar Nickelodeon Junior aan het kijken. Vermoedelijk hebben Dora of Diego een schroevendraaier nodig. Ik heb even geen zin om het te checken. Ze krijgt geen schroevendraaier. Punt.

Maar verder is het een lieverdje, dat Lunaatje van mij. En we hebben hier best wel een fijne zaterdag hoor 🙂

Advertenties

3 thoughts on “Boze dag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s