Even updaten

Het is hier eventjes stilletjes geweest op dit blogje. Even maar. En de stilte hier is zoals gewoonlijk omgekeerd evenredig met de stilte hier ten huize Love Life and Luna.

Van alles te doen, te zien, te beleven. Efkes een kleine update…

Kleine meid vindt school nog steeds fantastisch. Juf Mariska blijft hier vooralsnog de onbetwistbare heldin. De overgang van peuterklas naar eerste kleuter is hier duidelijk voelbaar. Lunaatje was vorig jaar al fan van school, klas en juf Sara. Maar die eerste kleuterklas, dat lijkt haar precies nog beter te bevallen. De klasgroep is kleiner. Alhoewel… twintig kleutertjes samen, dat blijft een hoop drukte. De dag- en weekstructuur is strakker en duidelijker. En dat is, zoals we konden vermoeden, volledig naar wens van kleine meid :-).

Zo goed als iedere week een nieuw thema, 1001 nieuwe vaardigheden, plakken, schilderen, met zoutdeeg werken, rupsje-nooit-genoeg, fruitsoorten, ‘kindje van de dag-zijn’, muziekinstrumenten maken, liedjes leren, versjes opzeggen,… Het is hier bijna niet bij te houden! Thank god voor het heen-en-weer-schriftje met regelmatige updates.

Kleine meid lijkt wel een spraakwaterval. Iedere avond opnieuw. Al ‘vergat’ ze wel te melden dat ze vorige week ook even tegen de kast moest staan van juf Mariska. Selectief geheugenverlies… Dat een klasgenootje gisteren ook even tegen die zelfde kast moest staan, dàt werd dan weer wél in geuren en kleuren en met zéér veel uitleg toegelicht.

De ‘vertel-tas’ van juf Mariska mocht enkele dagen mee naar ons huisje. En daar hebben we ten volle gebruik van gemaakt. Samen lezen, tekenen, spelen,… Fijn om op die manier de ‘klas’ eventjes ‘in huis’ te brengen!

HPIM2492

Er was kermis in het dorp. Daar werd op school rond gewerkt, maar ook thuis lieten we dat niet ongemerkt voorbijgaan. Het ‘afscheid’ van de kermis ging evenzeer niet ongemerkt. Daar zorgde Lunaatje wel zelf voor. Draaimolens en eendjes vissen is gewéldig. Mama die meedeelt dat het genoeg is geweest, dat is duidelijk wat minder.

HPIM2486
Mochten er dorpsgenoten meelezen die gealarmeerd werden door het gekrijs en geschreeuw: Luna was niet zwaargewond, ze werd ook niet ernstig mishandeld of verwaarloosd. Er werd haar enkel meegedeeld dat 8 (!!) ritjes op de draaimolen genoeg waren. Waarop ze de ‘flosh’ trok en zelfs nog eens mocht… Nu ja, ze begreep duidelijk de bedoeling niet van dat rare zwabber-achtige ding die in haar gezicht werd geslingerd. De ‘draaimolen-mevrouw’ heeft na uitgebreide en weinig subtiele manieren om kleine meid die flosh te bezorgen, uiteindelijk het ding bijna letterlijk in Lunaatjes handen gedropt. Waarop kleine meid alsnog een vies gezicht trok. Maar dus wèl nog een extra ritje mocht blijven zitten. Het maakte haar verdriet en woede helaas niet minder toen bleek dat het daarna ècht wel gedaan was…

HPIM2487

Of het nu te maken heeft met de start van het schooljaar of eerder met een seizoenswissel of zo… in ieder geval: Lunaatje is de laatste tijd érg moe. ’s Avonds dan. Overdag blijft ze gelukkig haar actieve zelf. Maar ’s avonds wordt ze hier vaak al om 17u ingestopt. Waarop ze effectief ook slaapt tot ’s morgens. Ze zal het dus wel kunnen gebruiken, die nachtrust.
Belangrijk nadeel: ze slaapt ontzettend ‘vast’, waardoor ze niet wakker wordt van een volle blaas. En deze week al twee keer het bed onder plaste. Ze weigert om opnieuw een pamper te dragen ’s nachts. Ha ja, want ze is ‘groot’. Niet bevorderlijk voor grote meid haar humeur of ‘uitgerust-zijn’, die nachtelijke routines van meisje wassen – lakens verversen – wasmachine vullen. Maar goed, ’t hoort er allemaal bij, bij dat mama-zijn. Dus we doen het met de glimlach. Een kleine glimlach. Een kleine groene glimlach…

HPIM2483

Ze blijft even mondig, dat lieve kleine Lunaatje. Al laat ze zich soms bijna vangen. Soms…:
Kleine meid: *zeurend*, *huilend*, *jankend*: ik wil niet naar bed, ik wil niet, ik wil niet naar bed, ik wil niet,…
Opa: ‘Lunaatje, ‘ik wil, ik wil’, dat horen wij hier niet graag! Wat zeggen we dan?’
Kleine meid: *beetje verward*: ‘Ik zou graag naar b…. NEEN! Ik wil niet naar bed!’

En ze heeft economische aanleg:
Grote meid: ‘Luna! Niet aan de lavabo hangen! Zo gaat dat kapot en mama heeft geen centjes voor een nieuwe lavabo!’
Kleine meid: ‘Maar mama, dat is niet erg. Dan moet je naar de machine aan het station en daar komen dan centjes uit.’
Yep. Ze weet waar mama’s favoriete geldautomaat zich bevindt. Nu nog uitgelegd krijgen hoe het systeem eigenlijk werkt…

HPIM2485

Ze wordt zo snel groot, zoekt voortdurend nieuwe uitdagingen, neemt alles op wat ze hoort en ziet,… Grote meid lijkt overal maar een beetje achteraan te huppelen. Waar is die baby-tijd toch gebleven?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s