Bumps in Bruges

Open monumentendag vandaag. En omdat wij geen zin hadden in een luie zondag thuis, trokken we vandaag maar richting Brugge. Koetsen en paarden en bootjes en zwanen… Hoeveel we ook in Brugge rondkuieren, voor kleine meid blijft het steeds opnieuw één groot attractiepark.

Lunaatje had haar zinnen gezet op ‘frietjes’ en stak dit niet meteen onder stoelen of banken. Nadat vermoedelijk de halve binnenstad op de hoogte was van haar grote nood aan frietjes, werd een zonnig terrasje uitgezocht. En frietjes besteld, ja. Met ketchup. Altijd handig, als je zoals grote meid naarstig aan het Weight Watcheren bent, dat er dan zo’n kleutertje met een geurige berg frietjes aan hetzelfde tafeltje zit… Nu ja, de berg sla van grote meid was even groot als de berg frietjes van kleine meid. Hij rook alleen zo lekker niet. En smaakte… tja… naar sla dus…

HPIM2471

Goed. Open monumentendag dus. Het plan was om te starten aan de Ezelpoort. Goed plan, want dan hadden we eerst nog een leuke wandeling in het zonnetje voor de boeg. De plannen werden echter naar timing toe wat krap toen bleek dat de Ezelstraat, waar we toch écht door moesten, vandaag ‘speelstraat’ bleek. Met héél veel springkastelen. En cirucusspeelgoed. En rommelmarkt. En nog meer springkastelen.

HPIM2473

Dat open monument, dat hebben we helaas maar met een half oog kunnen bekijken. Maar Luna had een fantastische namiddag! En daardoor wij dus ook :-).

Maar die ‘bumps’ uit de titel dus. Kleine meid en braaf, stilletjes en voorbeeldig in de wandelwagen blijven zitten, dat gaat niet altijd even vlotjes samen. Zo bleek nog maar eens vandaag. Want ze wou het water zien. En de bootjes. En ze had zich vliegensvlug en ongemerkt uit de veiligheidsriempjes gewurmt om half op haar knietjes vanuit de wandelwagen over het muurtje naar het water te kijken.

En dan heb je het dus. Disaster struck. Nu ja, ‘disaster’ is misschien een héél klein beetje overdreven. We schuwen hier het theatrale drama-gehalte niet. Maar het voorwiel van de wandelwagen bleef haperen in het voetpad. Door een ontbrekende kasseisteen zo bleek. En Lunaatje katapulteerde nogal spectaculair uit de wandelwagen. Head first of course. Om dan létterlijk, knàl op haar hoofd op de harde kasseien te belanden. Kleine meid gaf vandaag het woord ‘kinderkopjes’ een nogal letterlijke betekenis.

HPIM2474

Grote buil dus. Hopelijk wordt dat geen gewoonte zo in september. Want vorig jaar hadden we hier ook al een Luna with a bump. Het leed was gelukkig snel geleden toen bleek dat ze een ijsje kreeg. Comfort food. Van wie zou ze dat hebben?

Bumps in Bruges. Kan gebeuren…

Advertenties

2 thoughts on “Bumps in Bruges

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s