De meneren

De werken aan ons huisje zijn bijna afgerond. Bijna. Fingers crossed dat ‘ze’ vanavond klaar zijn. En anders wordt het morgen wel… In ieder geval: héél binnenkort dus een ‘voor-en-na-blogje’ van de buitenkant van ons huisje.

Maar goed. Dat was niet waar ik het nu over wou hebben. Wel over ‘ze’. En ‘ze’, dat zijn dus de werkmannen die hier al het werk verzetten. Werkmannen in alle soorten, maten en expertises.
Ook al is het ons huisje. Geloof me vrij, wij, doen zelf niet zoveel. Want wij kunnen niet zoveel. Toch zeker niet wat stielman-werk betreft. Over de rest waag ik me niet aan uitspraken. Dus houden wij ons vooral in stilte op de achtergrond bezig terwijl ‘ze’ het werk doen. En wij voorzien ‘ze’ ook van spijs en drank. Geen onbelangrijke taak…

Voor Lunaatje is het intussen een evidentie geworden: de meneren maken ons huisje mooi. Zo is het. We moeten de uitleg ook niet moeilijker maken dan nodig. Geen toelichting over voegers, schilders en vloerders. Voor kleine meid is het héél eenvoudig: de meneren maken ons huisje mooi.

De context is hierbij wel belangrijk. Die meneren komen hier werken. En ze worden daarvoor betaald. En ze komen omdat we dat gevraagd hebben… U begrijpt dat. Ik begrijp dat. Maar kleine meid heeft lak aan context. En dus verkondigde ze onlangs in een volle supermarkt:

‘Er komen wel veel meneren naar ons huisje hé mama!’

In een volle supermarkt. Op Luna-geluids-niveau. Lees en begrijp: grote kans dat ook klanten uit nabijgelegen supermarkten deze mededeling zullen opgevangen hebben.
Daar sta je dan. In eigen dorp. Waar iedereen weet dat grote meid als alleenstaande mama door het leven huppelt (of met vallen en opstaan strompelt… hangt vaak van de voorafgaande nachtrust af). Met een dochter die luid en duidelijk verkondigt dat er ‘veel meneren op bezoek komen’. Tssss….

Context mensen, context! Zo belangrijk om de context te kennen. Zéker als lieve kleine Luna iets vertelt…

2E5

Net zo gisteren. Opnieuw in een winkel. Niet dezelfde winkel. Gelukkig. Luna kreeg een ‘klaaskoek’. Of in Luna-termen: een koek in de vorm van een meneer. Waarop ze uiteraard verkondigt:

‘Als ik straks in de auto zit mag ik in de meneer bijten hé mama!’

Nog eens: context. Belangrijk…

Advertenties

2 thoughts on “De meneren

  1. Geweldig die uitspraken van je kleuter die je een beetje met schaamrood op je wangen achter laten maar o zo grappig zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s