Zondagse sierk

Op zondagmorgen héérlijk lang uitslapen na een véél te late ‘bedtijd’ op zaterdagavond. Ook daar dient vakantie voor! Dus bleven we hier zalig luieren in ons bedje tot 10.45u!! Yep! Kwart voor 11. U leest het goed. Al wie kinderen heeft zal het vermoedelijk volmondig eens zijn hoe uitzonderlijk zoiets is. Let wel, er werd hier niet geslapen tot kwart voor 11. Er werd in bed gebleven tot kwart voor 11. Dat is meer dan een subtiel verschil. Maar dankzij een televisie op de kamer van grote meid en het tekenfilm-aanbod van ketnet op een zondagvoormiddag, konden we dat ‘gezellig samen snoezelen’ dus wel te rekken tot kwart voor 11.

Maar na al dat ‘lekker lang in bed blijven’ had kleine meid het wel gehad en was ze vollédig klaar om een – vooral erg actieve – dag tegemoet te gaan. Helaas: donkere wolken boven ons huisje (letterlijk dan, gelukkig niet figuurlijk :-)) en zelfs hier en daar een spetter…

Geen nood. We hadden hier nog wat ‘back-ups’ op het to-do-vakantie-lijstje staan. Dus werd oma opgehaald. En werd koers gezet naar familiepark ‘De Sierk’ in Klemskerke – Vosseslag bij De Haan. Het park heet écht wel ‘De Sierk’, maar werd door kleine meid consequent verbeterd in ‘neen mama, niet ‘sierk’, wel ‘circus’, je moet het mooi zeggen!’. Tja, we doen hier ons best om ons mooie West-Vlaamse dialect niet als voertaal te gebruiken in de opvoeding, dus wat hadden we verwacht?

IMG_0312

IMG_0313

Goed. Intussen gietende regen onderweg naar de kust. Truien en regenjasjes mee in de auto en wandelwagen. Maar van zodra we de wagen parkeerden: stralende zon en lekker warm weertje! De zonnecrème zou goed van pas gekomen zijn. Indien we die zouden meegebracht hebben. Maar niet dus.

Soit. ‘De Sierk’ dus. We hadden er al hier en daar veel goeds over gehoord en zij had er onlangs ook een positief verslagje over gepost… En we kunnen het alleen maar beamen: Wàt een ontdekking! Fantastisch zeg! Hier komen we zéker nog terug…

Het thema Circus wordt, uiteraard, héél erg consequent doorgetrokken: 50 speelhoeken verspreid over het park en vorm gegeven in circustenten, woonwagens, verbouwde bussen, enz… De acrobatenhoek, de danszaal, de ‘sien’ema, de slaapzaal van de acrobaten, de trainingshoek van de fakir, de sportzaal van ‘de sterke man’, de woonwagen van de koorddanseres,…

IMG_0342

Het groene pad loodst iedereen netjes doorheen het volledige domein. Al mag je ook gerust de zijpaadjes nemen. Het is zelfs aan te raden als je echt àlles wil ontdekken. Voor de kindjes zijn talrijke fietsjes en driewielertjes beschikbaar om dat groene pad wat sneller volledig af te leggen. En her en der zijn blauwe ‘parkeerstroken’ om die fietsjes terug achter te laten. Of over te stappen op een ander exemplaar. Er is zelfs een ‘ondergrondse parking’ en een echte ‘carwash’!

Alles is er om te ‘doen’, te ‘ontdekken’, ‘uit te proberen’,… Liefst sàmen met mama. Daar was mama vestimentair niet echt op voorbereid. Conditioneel ook niet trouwens. Maar met een kleedje aan in de nok van de cafetaria rondkruipen omdat dat nu eenmaal de leeuwendoorgang is, dat was toch niet meteen mijn beste idee van de dag.

IMG_0335

Al scoorde grote meid dan wel weer geweldig hoge punten bij haar kleine meisje door zonder ongelukken op de cirucusbal te staan 🙂

IMG_0354

Maar het màg daar dus allemaal. Weer eventjes kindje zijn mét de kindjes. Het moet zelfs. Dat sàmen spelen… We speelden poppenkast, we haalden acrobaten toeren uit, we jongleerden, we probeerden goocheltrucs uit, we leerden koorddansen…

IMG_0358

We deden ook even compleet over-the-top hysterisch bij de slangenkuil. Voornamelijk Luna dan. En het viel niet mee om haar voorbij de plastic-maar-toch-wel-echt-lijkende-slangen te loodsen. Maar dat hoort er allemaal bij!

IMG_0301
IMG_0324

We klauterden, we klommen, we sprongen, we gleden, we kropen overal op en door,… Her en der zijn er tafeltjes, stoeltjes en bankjes geplaatst als welkom rustpunt. Waar we dankbaar gebruik van maakten. Ook op dat vlak voor elk wat wils: rustige plekjes onder bomen, plaatsjes in de schaduw dichtbij de spelende kindjes, zonnige plekjes, drukkere plaatsen,…

IMG_0329

IMG_0331

En ze zijn er vriendelijk voor de portemonee: drankjes aan 1,5 euro, ingang 8 euro, héérlijk hoeve-ijs, croque monsieurs,… We kwamen er niets te kort en gingen ook niet compleet geruïneerd huiswaarts.

Tevreden, blij en moe-gespeeld. En niet alleen lieve kleine Luna… Super plezant zo’n ‘sierk’ op een zonnige zondag!

IMG_0387

We’ll be back 🙂

Advertenties

3 thoughts on “Zondagse sierk

  1. Oh ziet er superleuk uit!
    En ik heb hier ook een mannetje dat soms heerlijk tot 10u of langer in bed kan blijven en soms zelfs tot zo laat slaapt. Een zaligheid is het!

  2. Hallo wij gaan zoveel die richting naar de Haan met onze Dries.Maar dat park kennen we totaal niet. Ik weet niet of het iets voor Dries zou zijn.
    Hoe jullie samen genieten onvoorstelbaar. Zo een leuk speeldorp..
    Zo een mooi verhaal met leuke foto,s
    Groetjes de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s