Eigen kweek

Groene vingers zijn hier niet echt aangeboren. En dat is een behoorlijk understatement. Grote meid heeft de reputatie om zelfs bij cactussen een veel te snelle dood te veroorzaken. Te weinig water, te veel water, maakt niet uit… Zelfs kunststofbloemen en -planten zijn hier niet helemaal veilig.

Maar sinds we anderhalf jaar geleden naar ons eigen huisje verhuisden is de ‘vibe’ veel beter! De orchideeën zijn al aan hun zoveelste bloei bezig, de plantjes in de bloedhete veranda én in de living doen het behoorlijk goed. En vooral: onze vierkante meter tuin én de bessenstruikjes doen het voortreffelijk!!

We maken hier tegenwoordig muntthee van de zelfgekweekte munt en durven daar al eens eigen framboosjes en braambessen in mengen!

HPIM2381

Eigen kweek mensen! Zowel de kleine meid als het bordje bessen!!

Magere oogst zegt u? Euh… Neen, niet echt. Maar Luna is gék op de besjes. Bessen plukken lukt uitstekend. De besjes in het emmertje verzamelen ook. Maar het loopt fout in het overbrengen van het volle emmertje naar de keuken of het terras. Onderweg verdwijnt minstens de helft van dat emmertje in het kleine-meisjes-buikje. Telkens opnieuw!

Nu ja, morgen plukken we wel opnieuw. En de oogst is nog groot genoeg om morgen de havermout van grote meid wat smaak te geven. En een kleine meid die fruit van eigen kweek lekkerder vindt dan snoepjes, dat vinden wij hier uiteraard fantastisch!

Advertenties

2 thoughts on “Eigen kweek

  1. Heb je die besjes ook gewoon in de vierkante meter moestuin geplant? Heb hier ook zo’n bak liggen. Volgend voorjaar echt eens werk van maken 🙂
    Lijkt me een goede oogst!

    • Neeneen, die bessenstruikjes staan tegen een muur. Waren héél goedkope struikjes uit de Lidl, maar het resultaat is even lekker! In mijn vierkante meter staan aardbeien, munt, citroenmelisse, lavendel,… Er stond ook basilicum en peterselie en zo, maar die hebben het niet overleefd 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s