Fietskar

Kleine meid is al een tijdje erg gefascineerd door fietskarren. En ook een beetje gefrustreerd omdat wij dat niet hebben. En nog meer omdat grote meid niet de minste intentie heeft om een fietskar aan te schaffen.

We hebben een fiets. Met fietsstoeltje en helmpje. Makkelijk, wendbaar, neemt weinig plaats in en we raken overal waar we willen. Maar Lunaatje vindt die fietskarren toch wel leuker. Vooral omdat daar meestal meer dan één kindje in zit. Mét speelgoed en knuffels en zo…. Want dat is hier dan weer een ‘big no no!’ Op de fiets geen knuffels en geen tuutjes. Die verdwijnen onverbiddellijk in mama’s handtas. Het gevaar op verlies tijdens een fietsritje is immers te groot. En het drama bij knuffel-en-tuut-verlies dat is hier ten allen tijde te vermijden!

Maar goed. Die fietskarren dus. Ze blijft er maar over doorgaan, dat lieve kleine Lunaatje. Dus werd hier de tijd genomen om het haar allemaal uit te leggen. Bij ons woont er maar één kindje. En één kindje, dat past wel in het fietsstoeltje op mama’s fiets. Maar er zijn ook mensen die méér dan één kindje hebben. Als die mensen willen fietsen met al hun kindjes, is dat een beetje moeilijk. En dan kunnen die kindjes in een fietskar. Dat lukt dan beter om allemaal samen te fietsen.

Ok. Dat snapt ze wel. Ze liet het even bezinken. En kwam toen met de oplossing: ‘Ja mama, dan moet jij wel een zusje maken hé voor mij. Dan kan mijn zusje naast mij in de fietskar zitten. Dat gaat dan ook.’

Euh… ja… dat zal toch niet gebeuren hoor, lieve meid. We houden het hier bij één lief klein Lunaatje.

Advertenties

One thought on “Fietskar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s