Vakantie ritme

Sinds enkele dagen hebben we hier ten huize Love Life and Luna de vakantie ingezet. En we zijn meteen al goed op dreef met een groots verjaardagsfeest voor kleine meid op zondag! Verslag volgt nog. Van zodra we de foto’s van de birthday party ter beschikking hebben.

Ons verlof is pas uit de startblokken geschoten, maar intussen raken we behoorlijk op dreef. Ons vakantie ritme valt tot hier toe als volgt samen te vatten:

 • Wég vaste structuur, wég vast ritme, wég vaste gewoonten. En voor één keer lijkt lieve kleine Luna dat helemaal niet erg te vinden. Mijn meisje, die anders zo hard nood heeft aan een vaste structuur, geniet nu met een stralende glimlach van ons zalig het-is-vakantie-we-doen-lekker-waar-we-zin-in-hebben-ritme.
 • Ook onze dag-indeling moet er een beetje aan geloven. ’s Morgens zin in een ijsje? Geen probleem. Een chocomelkje bij het middageten? Dat mag. ’s Nachts om 3u opstaan om samen naar de maan te kijken? Leuk! We konden toch niet slapen van de warmte. Wat is er dan zaliger dan samen te knuffelen en te snoezelen op het terras, onder een stralende sterrenhemel? Ongezond? Ja, misschien wel. Pedagogisch niet ok? Tja, dat is mogelijk. Binnenkort een hoop ellende om het standaard-ritme te herstellen? waarschijnlijk wel. Maar nu is het vakantie! En wij genieten!
 • Er werd hier ook al wat opgeruimd en gewerkt en van grote schoonmaak gedaan. Nu ja, een beetje toch… Het resulteerde vooral in heel wat tripjes naar het containerpark. In die mate zelfs dat Lunaatje er inmiddels van uit gaat dat het hoort bij ‘vakantie’, zo’n dagelijks tripje naar het containerpark.
 • De renovatiewerken aan ons huisje zijn de afgelopen dagen in een stroomversnelling terecht gekomen. De hele buitenkant is geschilderd, wat ons het gevoel heeft om in een splinternieuw huisje te wonen. Er volgt binnenkort wel een ‘voor en na’ met foto’s op dit blogje, maar we wachten nog even tot ook de laatste werken uitgevoerd zijn en we het afgewerkte plaatje kunnen presenteren.
 • De ‘outfits’ blijven hier voorlopig beperkt tot badpak/bikini en ‘noodkleedjes’. Die noodkleedjes, dat kent u wel: van die makkelijke dingen die héél snel aan/uit zijn. Voor noodgevallen, als een badpak/bikini niet helemaal ‘done’ is. Lees en begrijp: de voordeur opendoen, eventjes naar de supermarkt om voor de zoveelste keer de ijsjes-voorraad aan te vullen, ons dagelijkse container-park uitstap, bezoek…
 • Het lijkt hier soms wel een duivenhok: bezoek komt, bezoek gaat, soms verwacht en afgesproken, vaak als verrassing,… En zo hebben we het graag! Veel lieve mensen op bezoek! Gezellig bijkletsen voor grote meid, giechelend spelende kindjes in de tuin, een glaasje bubbels voor de grote mensen, een ijsje voor de kleine mensen,… Onze ijskast en frigo leveren altijd een voorraad hapjes, dessertjes en drank op, dus onverwacht bezoek hoeft hier zeker niet voor een lege maag te vrezen. En wat is dat toch zalig, zo’n lieve familie- en vriendenkring! Echt genieten!
 • Zwembadje, waterpistooltjes, schommel, trampoline (haar grote verjaardagscadeau!), ballenbad en glijbaan kloppen hier behoorlijk wat speeluurtjes! Buitenspelen blijft zo veel leuker dan binnenspelen. En dat mag uren en uren duren… Het ‘Hello Kitty-drumstel’ dat hier sinds Luna’s verjaardag op luidruchtige wijze een plaats opeist wordt ook tot buitenspeelgoed gecatalogeerd.
 • Grote meid heeft nog een uitgebreid ‘to do’ lijstje met daguitstapjes en leuke tripjes in het achterhoofd. Maar voorlopig genieten we nog teveel in eigen huis en tuin. Dat lijstje houden we dus nog even als ‘back up’.

Zo’n zalige ‘alles-kan-niets-moet’ vakantie, daar waren we écht aan toe. En we zijn van plan om dat nog eventjes vol te houden zo.

Advertenties

5 thoughts on “Vakantie ritme

 1. Fantastisch meelevend verhaal, hier hetzelfde meest rare urenschema dat er bestaat.. Niets moet, (veel) mag.. Haha.. Gewoon genieten van de kleine gezeliige dingen, het is dat dat een mens zo gelukkig maakt. Ik verlang al naar het volgende blog verhaaltje.. 😉 Liefs.. xxx

  • Het zijn inderdaad die kleine, gezellige, alledaagse dingen die ons leventje zo mooi maken! We genieten hier van àlles en zo intens mogelijk. We love the life we live and we live the life we love 😉

 2. Pingback: Frietjes en Tinkerbell | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s