Gastvrijheid

We hadden dit weekend een logeerkindje op bezoek. Het metekindje van grote meid, de kleine Marion, woonde van vrijdagnamiddag tot zondagavond bij ons! Een hele belevenis. Zowel voor grote meid als voor kleine meid. En vermoedelijk ook voor Marion :-). Het was niet de eerste keer dat Marionneke bij ons logeerde en we hopen van ganser harte dat het niet de laatste keer was… Het was wél de eerste keer dat ze een volledig weekend bij ons bleef. Voor herhaling vatbaar!

Het werd een boeiend weekend voor alle drie de meisjes hier ten huize! De twee kleine meisjes schelen – bijna tot op de dag – 9 maanden. Lunaatje is de oudste van de twee. Daar is ze zich terdege van bewust en ze schrikt er niet voor terug om dat af en toe eens duidelijk te stellen. Beide meisjes zijn ‘enig kind’. Aandacht, speelgoed en territorium delen, tja… het is niet altijd evident. En zeker niet op peuterleeftijd!

De lijnen werden al uitgezet vrijdagavond bij het avondeten. De twee dametjes werden elk met een in-stukjes-gesneden-croque-monsieur-en-ketchup aan de keukentafel geïnstalleerd. Hoogstaande keuken hier, i know! Maar het was vrijdagavond en grote meid zag haar kinder-aantal verdubbeld, dus werd hier op zeker gespeeld. Croque monsieurs en ketchup, dat zouden ze wel lusten. Al moet er eerlijkheidshalve bijvermeld worden dat de ketchup overduidelijk meer in de smaak viel dan de croque monsiers. Maar goed. Er werd gegeten. En dat was de bedoeling. Grote meid liet het jong geweld rustig verder kliederen met de ketchup en de croques en hoorde kleine meid klare taal spreken tegen ons logeerkindje:
Luna :’Majonneke, dit is hier wel MIJN huisje é! Jij mag hier beetje blijven. Maar niet te lang hé…’

Tja, die ‘gastvrijheid’, we zullen dat hier als werkpuntje noteren…

We hebben ons weekendje wel ‘maximaal’ benut: uitstapjes naar de kinderboerderij, winkel en oma en opa. Buiten spelen, binnen spelen, buiten spelen, binnen spelen,… het tempo waarbij dit werd afgewisseld was niet bij te houden, dus hielden wij hier ‘open-achterdeur’ dit weekend. Er werd getekend, gepuzzeld en boekjes gelezen,…

boekje lezen

Er werd hier ook gebakken. Cupcakes. Voor de verandering… Maandag wordt de verjaardag van kleine meid gevierd in de klas. I know, ze is pas jarig in augustus. Maar in augustus kan ze niet op de verjaardagsstoel van juf Sara zitten. En dan zijn er geen klasgenootjes om ‘lang zal ze leven’ te zingen. Een kroontje, daar kan grote meid wel zelf voor zorgen in augustus, maar er wordt hier niet aan getwijfeld dat Lunaatje de kroon die door juf Sara gemaakt wordt onmeetbaar veel mooier zal vinden dan om het even welk exemplaar grote meid tevoorschijn kan toveren… Juf Sara heeft voor alle kindjes die in de grote vakantie jarig zijn een dagje ‘geprikt’ in juni. Dus is Lunaatje dit jaar twee keer jarig. Eén keer maandag en dan nog eens in augustus.
Maar goed. Er werden dus cakejes gebakken voor de kindjes van de klas. En die cakjes werden mooi versierd met kleurrijke snoepjes. Grote meid vreest dat juf Sara niet onverdeeld gelukkig zal zijn met 40 peuters die cupcakes-met-strooi-suikertjes eten in de klas. Maar Luna vindt ze geweldig, die kleurrijke cakejes…

cupcakes

Uiteraard mochten de two little ladies ook zelf hun eigen exemplaar versieren. Dat de halve veranda mee versierd werd nemen we er met veel plezier bij…

cupcakes versieren

Omdat we toch bezig waren werden meteen nog een hele lading mini-cakejes gebakken. Tot grote vreugde van Luna. Die mocht helpen. En vooral het onderdeel ‘lepels-en-vork-aflikken’ heel goed onder de knie heeft.

kleine cakejs

De dametjes mochten de mini-cakejes voorproeven. En dat deden ze in stijl: in het speelhuisje!

cakeje in huisje

Voor de rest werden hier de gebruikelijke huishoudelijke taken vervuld dit weekend: wassen, opruimen, was uithangen, opruimen, was plooien, opruimen, verse soep maken, opruimen,… Alles mét hulp van twee peutertjes. Ze zaten vol goede wil hoor, daar hoor je me niet over klagen! Hun bedoelingen waren zéér goed. Maar de vlotheid van het huishouden (wat hier zowiezo geen hoogvlieger is!) werd niet echt bevorderd….
Thank god voor de BFF die zaterdagavond gezellig kwam ladiesnighten! Haar hulp bij het ‘naar-bed-gaan-gedoe’ was méér dan welkom! De hele ceremonie en bijhorend drama om de kleertjes uit te doen, pyama aan te doen, tandjes te poetsen en naar bed te gaan… dat is hier een dagelijks terugkerende uitdaging. Maar 2 kindjes zonder kleerscheuren en ongelukken door het hele gedoe loodsen, daar konden we wel wat extra hulp bij gebruiken!

Verder geen klachten: de dametjes sliepen flink! En grote meid en de BFF hadden een leuke ladiesnight. Met mooie film. The life of Pi, by the way. Het is een aanrader…

Anyway. Ons weekendje met logeerkindje zit er al weer op. We had fun! En het zijn dikke vriendinnetjes, trouwens 🙂

vriendinnetjes

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s