Zonnige levenslessen

Er was zon dit weekend! En niet ‘een klein beetje zonnig’, maar écht ‘zomers warm en zonnecrème-smerend zonnig’. Dat soort zonnig dus!

En zo’n weekends, daar halen wij hier het maximum uit! Vrijdagnamiddag ter voorbereiding nog wat spulletjes in huis gehaald en voor de rest van het weekend: genieten, genieten, genieten!!

zomerse

Al ging dat genieten voor kleine meid gepaard met enkele zonnige, niet steeds even prettige, levenslessen:

  • Grote meid nam Lunaatje vrijdag mee op ‘shopping-sleeptouw’ en probeerde enthousiast uit te leggen dat we een barbecue gingen kopen. Kleine meid deelde gelukkig meteen mama’s enthousiasme! Al vond grote meid het wat vreemd dat de eerste reactie was: ‘Ja? Leuk! Maar ik héb toch al een barbecue mama?’ Euhm… Nee hoor Lunaatje, we hebben écht nog geen barbecue in huis… Na een verwarrend gesprek met veel ‘welles-nietes’ en een uitleg over roze vleugeltjes en witte schoentjes begon er toch iets te dagen bij grote meid. Lunaatje heeft géén barbecue. Ze heeft wél een barbie. En blijkbaar zijn die twee dingen hetzelfde voor kleine meid. Er werd uiteindelijk een barbecue aangeschaft. Een blauwe. En een barbie. Een roze. En barbecue-toebehoren. Roze 🙂
  • Lunaatje leerde dit weekend het verschil tussen schoentjes, sandaaltjes en watersandaaltjes. En vooral met welke van de drie ze wél in haar zwembadje mag en met welke absoluut niet. En die lessen mochten niet proefondervindelijk uitgetest worden. Ook al wou ze dat héél graag.
  • Net als vorig jaar blijft kleine meid geweldig fan van zonnecrème. Ze vindt niets leuker dan ingesmeerd worden. En juf Sara heeft ook zonnecrème. Blijkbaar. En juf Sara smeert Lunaatje ook in. Blijkbaar. En juf Sara smeert ook de andere kindjes in. Blijkbaar. En sinds vrijdag zijn ook alle klanten van Action, Albert Heyn en Kruidvat hiervan op de hoogte. Véél respect, dankbaarheid en dikke duimen voor juf Sara hoor!
  • Het zwembadje werd uitgehaald. Dat staat hier nog steeds garant voor uren en uren en uren waterpret! En helaas ook gemopper, gediscussieer en treurig afscheid nemen als het zwembadje ’s avonds weer water-vrij wordt gemaakt. En opgeruimd wordt. Tot het ooit weer eens mooi weer wordt… Ook Lunaatje weet dat dit laatste in ons landje een onzekere factor is. Wat het afscheid van haar zwembadje keer op keer hartverscheurend maakt…
  • Kleine meid plande halverwege de namiddag een kleding-wissel in. Nu ja, niet zozeer een ‘wissel’. Haar zwempakje moest uit, maar er kwam niets in de plaats. Toen ze in haar eva-kostuumpje wou helpen in de tuin, greep grote meid even in. Er moest toch een kleedje aan! Daarmee was ze het eens, maar het werd een compromis. Ze wou wél haar kleedje aandoen, maar niet haar slipje. Compromissen, wij zijn daar wel voorstander van. Soms. Niet altijd. Maar deze keer dus wel. En dat hadden we beter niet gedaan. Want Lunaatje spurtte de tuin in, klom haar toren op en gleed van haar glijbaan. Een warme glijbaan. En een meisje zonder slipje. Ocharme toch… De schade bleef gelukkig beperkt, maar er waren toch wel even traantjes! Die levenslessen, tja, ze zijn soms hard! Maar hier woont er een klein meisje dat wellicht nooit meer zonder slipje van de glijbaan gaat!
  • Lunaatje heeft er een nieuw lievelingsgerecht bij. Niet dat het lijstje ‘lievelingsgerechten’ van kleine meid nood had aan aanvulling. We hebben hier een bijna alles-etertje in huis. Maar langoustines-op-de-barbecue smaken haar dus blijkbaar ook! Alleen… die dingen moeten wél gepeld worden. Dat is dan opnieuw één van die levenslessen die ze wél proefondervindelijk heeft bijgeleerd. Grote meid en opa hadden er meteen een namiddagvullend programma bij. Langoustines pellen. En liefst sneller dan kleine meid ze kon opeten. Al was dat geen sinecure!

zomerse2

De kop is er af! Van die zomer dan, niet van die langoustines. Nu ja, ook van die langoustines, maar u snapt het wel. De zomer is eindelijk begonnen en wij zijn niet bereid om terug te keren naar het herfstweer van afgelopen weken. Huis/terras/tuin én bewoners: we zijn allemaal summer-proof…

zomerse3

Ijsjes eten, boekjes lezen, barbecuen, veel bezoek,  waterspelletjes, in de tuin spelen,… Geen Ketnet-Kaatje voor Lunaatje dit weekend! Geen Bumba, Hopla, Musti of Tweenies. Lang leve het buitenspelen…

Kunnen wij dit weertje ergens reserveren en vastleggen voor de komende 4 maanden?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s