Zo moe…

Het leven van een kleutertje, dat valt echt niet te onderschatten! Je kan nauwelijks geloven hoe vermoeiend dat wel is…

In de loop van de voormiddag kreeg grote meid een verwarrend telefoontje van juf Sara: kleine meid had geklaagd over buikpijn, was onmiddellijk daarna beginnen overgeven, maar was nu wel terug vrolijk en actief aan het spelen…

Goed. Ja. Beetje dubbele boodschap. Maar wel blij dat juf Sara belde! Het is toch een geruststelling dat de juf zo allert reageert! Het crisis-team – also known as ‘oma en opa’ – werd ingezet. En opa ging een vrolijk, enthousiast en actief kleutertje gaan oppikken in de klas. Om haar dan maar op sleeptouw te nemen voor de rest van de voormiddag. Want erg ziek leek ze niet te zijn. Zoveel te beter uiteraard. Vermoedelijk was dat overgeven te wijten aan een vervelende hoestbui of zo… We kijken het hier nog even aan voor we gaan ‘dokteren’.

Grote meid nam dan maar een namiddagje verlof om het crisis-team af te lossen. Kleine meid leek vooral te genieten van alle aandacht en de onverwachte wending in haar dagje. Al sloeg de vermoeidheid opeens keihard toe van zodra we op eigen territorium waren… Er werd hier gestart in het kleine Luna-zeteltje rond een uur of 14u deze namiddag…

ziek zetel

Om dan rond 15.30u even een korte maar hevige hysterische huilbui tentoon te spreiden. Alle begrip daarvoor want kleine meid was pardoes uit haar zeteltje gevallen tijdens een slaap-manouver. Er zijn leukere manieren om wakker te worden. Alle energie werd samengeraapt om het nog-steeds-erg-vermoeide-kleuterlijfje in de grote zetel neer te vleien.

ziek

Met de poep omhoog ja. Hoe oncomfortabel en onnatuurlijk dat ook mag lijken, het blijft haar favoriete slaapstand. Al sinds ze een baby was. Groeit dat er ooit uit eigenlijk?

Haar slaap-namiddagje duurde tot 17.30u. Waarna ze hier tot 22u het kot op stelten heeft gezet. Dat is dan weer de keerzijde van een namiddag lang slapen. Dan blijft er geen vermoeidheid meer over voor ’s nachts. ’t Is te zeggen: bij kleine meid! Grote meid zou dat wel kunnen eigenlijk, mocht ze de mogelijkheid krijgen.

Kleuter-zijn, het is een full-time job!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s