Moederdag

Het zit er al weer op, ons grote moeder-dag feest… We hebben met volle teugen genoten!!

Grote en kleine meid werd samen wakker in het grote bed. Waar Lunaatje met volle overtuiging haar ‘moeder-dag-liedje’ heeft gezongen. Even voor de archieven: hier volgt de tekst:

Kiekeboe, kiekeboe,
Mama doe je oogjes toe
Kusje hier, kusje daar,
Want ik zie je toch zo graag!

*smelt*

Oma en opa kwamen ons oppikken om gezellig en vooral héél uitgebreid te ontbijten in Luna’s school. Een moederdag-ontbijt-buffet georganiseerd door de wereldwinkel-jongeren. Een absolute aanrader!! En ge hebt dan geen opkuis hé, achteraf! Dat is mooi meegenomen…

ontbijtbuffet

Kleine meid snapte wel niet helemaal waarom juf Sara er niet was. Want we waren toch op school? Maar het feit dat er én chocolade én bolletjes (honing-bolletjes-cornflakes) én pistoleetjes én rozijnenbrood én eitjes én appelsap én peperkoek én kaas én… waren, deed haar al snel al de rest vergeten!

En thuis waren er cadeautjes! Voor mama! Ah ja, het was immers mama’s feest. Maar Luna vond dat het ook een beetje haar feest was. Want zij was toch de mama van haar poppen? Een feit waar we niet omheen kunnen! En daar had oma al op gerekend. Dus kreeg Luna ook een kaartje. En ook cadeautjes.

zoen

Voor mama was er een mooie vlinder-thermometer voor op ons terras. En een tafeltjes die op de zetelleuning past en waar ‘de bakskes’ in kunnen liggen, zodat we niet steeds onze zappers kwijt raken. En héél mooie bloempotjes. Mét schone spreuken.

cadeautje

Voor Luna waren er mooie nieuwe kousjes. En schaartjes. En een fluit. Hmmm… Ja… Schaartjes dus. Van die dingen waar je niet alleen papier mee kunt knippen, maar ook een héleboel zaken die de mama niet geknipt wil zien!! En een fluit dus. Zo’n ding die een héél schel en hard geluid maakt. De ganse namiddag lang! Even dacht grote meid dat oma ons iets betaald wou zetten met dergelijke cadeautjes voor kleine meid. Maar we zullen kwaad opzet uitsluiten… Al voorspelt grote meid dat die fluit binnenkort héél onverwacht en totaal per ongeluk verloren zal gelegd worden…

mémé

Er werd nog uitgebreid gevierd met de ganse familie. Maar we waren te druk bezig met vieren om nog foto’s te nemen. Maar neem het van ons aan: zo’n moederdag, dat is  écht wel leuk!

bloemen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s