Hartjeswafeltjes for dummies

Morgen moederdag en we verwachten hier toch een handjevol mama’s over de vloer. Waaronder ‘yours truly’ uiteraard. Mijn derde moedertjesdag intussen. En dat wordt hier écht wel als een feestdag beschouwd. Zo’n ere-titel als ‘mama’, dat is zo bijzonder en het is leuk om dat jaarlijks eens extra in de verf te zetten. De ganse familie verzamelt morgen hier ten huize en er worden tantes, oma’s, mémé’s en meters verwacht.

Goeie reden om nog eens aan het bakken te slaan. En zo hadden we meteen ook een regen-activiteit voor deze grijze zaterdag. Het werden wafeltjes. Niet zomaar wafeltjes, maar échte hartjes-wafeltjes!

Met dank aan tante Anneleen voor het recept. En een extra dankjewel omdat we haar ‘hartjes-wafel-ijzer’ even mochten lenen!

Ingrediënten:

  • 150 gr kristalsuiker
  • 200 gr boter
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker

Werkwijze:

  • Smelt de boter zacht en voeg de suiker, vanillesuiker en zelfrijzende bloem toe
  • Klop de eieren op en meng onder het beslag
  • Laat het deeg 15 min rusten
  • Bak telkens een kleine hoeveelheid deeg in een beboterd wafelijzer

hartjeswafels for dummies

En ze vallen hier in de smaak! Héél erg in de smaak! Zo erg in de smaak dat grote meid er inmiddels een tweede baksessie heeft opzitten, anders konden we ons ‘moeder-dag-bezoek’ morgen niets meer aanbieden…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s