Huisje voor en na: tuintje en terras

Wie ons al een tijdje volgt zal zich misschien herinneren dat we ergens in de tweede helft van 2011 op zoek waren naar een huisje. En dat we dat huisje ook vonden. En dat er daarna een verhuis volgde begin 2012. En daarna veel gemopper, gezucht en geklaag over werkmannen, verwachte en onverwachte kosten, herstelwerken, renovatiewerken, verfraaiingswerken, enz…

Die werken, dat zijn echt geen grote structurele werken. Het huis was instapklaar, maar om van het huis onze thuis te maken, tja… daar komt toch wel wat bij kijken. We beloven al sinds 2011 om wat voor en na foto’s te posten. Maar zolang ‘de werken’ nog niet afgerond zijn wordt dat wat uitgesteld…

Maar goed. Om toch al eens zo tussenin een idee te geven: ons tuintje en terras kregen de afgelopen dagen een mini-make-over. Niet zo heel bijzonder: grijze betonnen platen in de tuin werden van een laagje witte verf voorzien, muur op terras begon af te bladderen, dus ook daar maar met de witte verfpot aan de slag gegaan. En voor de rest: bloempotten aangeschaft, bloemen en plantjes aangeschaft, bloembollen gepland, zaadjes gezaaid, tuinmeubelen gekocht… Om maar even te zeggen:Tuin en terras voelen intussen hélemaal aan als ‘ons stekje’ en wij zijn klaar voor de zomer!

Het tuintje en terras zagen er helemaal niet slecht uit toen we het kochten. Helaas weinig voor-foto’s gemaakt, maar dit zijn de foto’s die op de immo-site stonden:

Terras VOOR:

terras huisje

Terras NA:

HPIM2185

Met hoekje voor mama (de bloempotjes zitten vol bloembollen, maar we moeten nog even wachten tot die schoon in bloei staan).

HPIM2186

En een ‘kruidenhoekje’. Met ‘kruidenzakjes’ van de Hema schoon aan de Ikea-haakjes. Nu maar hopen dat dit binnenkort ook effectief wat kruiden oplevert!.

HPIM2187

Uiteraard ook plaats voor kleine meid op ons terras. Het speelhuisje was hier achtergelaten door de vorige bewoners. En dankbaar in gebruik genomen door Lunaatje.

HPIM2189

Ons tuintje dan. Niet groot, maar voor ons méér dan groot genoeg!

Tuintje VOOR:

tuin huisje

Tuintje NA:

HPIM2193

Met bloemetjes bij de schommel. En een grote smurf. Gemaakt door onze creatieve oma. Dankuwel oma! Luna is gek op haar ‘smuf’!

HPIM2190

De klimop werd pas gepland. Bedoeling is uiteraard dat de klimop straks de hele muur bedekt. We shall see… Tussen de klimop en het gras werden ‘wilde bloemen’ gezaaid. Helaas nog weinig van te merken op de foto. Maar er werd héél kwistig gezaaid en er wordt nu met héél veel liefde dagelijks water gegeven aan de minuscuul kleine groene puntjes die al door de aarde piepen. Met wat geluk dus binnenkort een foto van onze ‘wilde bloementuin’.

HPIM2191

Een bankje voor de mama: Een hoekje om met een boekje even weg te dromen. Nu ja, dat is de bedoeling. De realiteit laat dat hier zelden toe, maar goed. We zijn er dus wel op voorzien!

HPIM2192

En zo ziet ons tuintje er dus uit. Ook de speeltoren is een ‘erfenis’ van de vorige bewoners. En opnieuw eentje waar we héél dankbaar voor zijn!

Onze ‘vierkante meter tuin’ met aardbeien, munt, lavendel,enz… en onze struikjes met braambessen en frambozen, die staan nog even niet op de foto. Wegens… wel, euh… wegens ‘vergeten op foto te zetten’. Maar die staan ook nog niet ‘in vol ornaat’ op dit moment. Als onze tuin ooit helemaal ‘in bloei’ staat komt hier wel een update over.

We zien het hier positief en gaan er van uit dat we de komende maanden héél veel tijd in ons tuintje en op ons terras zullen vertoeven. Vandaag is dat alvast gelukt!

Advertenties

8 thoughts on “Huisje voor en na: tuintje en terras

 1. Wat een gezellig plekje met die mooie pastelkleurtjes, geniet er van!
  Die klimop zou ik echter snel uittrekken als ik jou was voor hij begint te woekeren. Geloof me, eens dat dat begint komt er geen eind aan en sta je elk weekend te snoeien en zitten je groenbakken constant vol met klimop (wat eigenlijk zelfs niet mag) En jeuken dat dat doet!
  Ik had dat ook in onze tuin gezet en spijt dat ik daarvan had.

  • Die klimop, ja, dat is inderdaad een beetje een gok… Ik wou eerst voor ‘bruidsluier’ gaan omdat ik die witte bloempjes wel mooi vind, maar dat werd mij nog feller afgeraden. We houden het hier dus even héél strak in de gaten. Bij woeker-gedrag vliegen ze er onverbiddelijk uit! Suggesties voor iets anders/kleurrijkers dan klimop, maar wel ‘muurdekkend’ zijn zeker welkom! We hebben hier immers nog een lange zijmuur in de tuin die ook nog wat beplanting kan gebruiken…

 2. awel ja ik ging at ook zeggen van die klimop.. onze huisbaas heeft dat hier ook volgezet en 1 dat woekert overal en 2 dat zit vol beesten ieuw 🙂

  • Ai! Neen hé, geen beesten é! Daar gruw ik zo van!! Ok, we gaan hier dus héél streng zijn op de klimop. Ongewenst groeigedrag zal streng afgestraft worden. Suggesties voor aanvaardbare en beest-vrije alternatieven zijn altijd welkom!

   • wij hebben iets schoon maar geen idee hoe het noemt haha, ik zal eens zoeken, tzijn redelijk grote bladeren die van roze tot donkerrood worden id zomer, id winter wordt het wel terug kaal telkens maar het groeit dus terug… wcht hé, keer zoeken…

 3. Pingback: Huisje voor en na: de buitenkant | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s