La vie en rose à Paris

Vorige week vrijdagmiddag nam grote meid samen met de BFF een behoorlijk impulsief besluit: wij hadden nood aan ‘er eventjes tussenuit’, dus werd een tweedaagse citytrip richting Parijs geboekt. Met nauwelijks een dag tijd om alles geregeld te krijgen (babysit voor kleine meid, om zo maar iets te noemen!) vertrokken we zondagmorgen in alle vroegte richting Frankrijk.

Mocht u ooit hetzelfde idee hebben: booking.com is ‘the way to go’: er werd hier op de valreep een kamer geregeld. Nog geen 100 euro voor ons tweetjes. In een 4-sterrenhotel in een zijstraat van de Champs-Elysées… Ik hoef u niet te vertellen dat de normale prijs behoorlijk boven ons budget lag. Maar zo’n last-minute boeking op booking.com, dat gaat gepaard met fantastische kortingen. En wij zijn daar geweldig fan van, van zo’n kortingen.

Het weer was fantastisch. Twee dagen zon. Veel zon. Zelfs een-beetje-verbrand-veel-zon! Z.A.L.I.G. Ons tripje was ‘alles kan, niets moet’ en zo zonder voorbereiding of planning whatsoever hebben we ons laten leiden door de stad… Geen betere manier om een stad te verkennen, als je het ons vraagt. En des te leuker als het zonnetje meedoet…

Uiteraard hebben we behoorlijk ‘den toerist’ uitgehangen. Met L’Arc de Triomphe als startpunt. Tja, die lag nu eenmaal letterlijk op een halve minuut van ons hotel…

SL271350

De Eifeltoren. Of course. We vonden het al een schande: twee dertigers en nog nooit op de eifeltoren geweest. Dat hebben we toch mooi even rechtgezet. Wat iets evidenter klinkt dan het in werkelijkheid was. De BFF heeft hoogtevrees. En blijkbaar niet zo’n heel klein beetje. Maar ze was erg flink en moedig :-). Met de lift tot helemaal boven. Met de trap terug naar beneden. Nu ja, vanaf het tweede verdiep met de trap naar beneden, want er is geen trap van helemaal boven naar helemaal beneden… Fantastisch overzicht op een wondermooie stad, daar bovenop le tour eiffel. Blij dat we dat gedaan hebben!

SL271399

Aan de voet van de Eifeltoren namen we een tweedaags ticketje voor de ‘hop-on-hop-of-boot’ op de Seine. Wij vonden 18 euro voor twee dagen op een bootje op de Seine best wel meevallen! Zeker als je in rekening neemt dat er 8 bekende haltes zijn van waaruit zo goed als het ganse centrum kan bezocht worden, waaronder Notre Dame, Musée d’Orsay, Louvre, Champs Elysées,…

SL271365

Naast bootje-varen hebben we vooral veel gewandeld, gekuierd, geslenterd en bovenal genoten! Brugje met liefdes-slotjes, ijsje op île st. Louis, luisteren naar straatmuzikanten, uitgeteld in het gras aan het Louvre uitrusten,…

SL271435

En ’s avonds gewoon verder doen met kuieren, poseren in de ondergaande zon aan het Louvre…

SL271391

… en genieten van een fantastische lekker etentje in L’épicerie in ‘Les Halles’. Een aanrader! Echt waar! Gezellig restaurantje, mooi interieur, uitgebreide kaart, ruime overheerlijke porties die duidelijk met liefde werden klaargemaakt, heel lief en vriendelijk personeel en de lekkerste crème brûlé die ik ooit heb gegeten! En geloof me vrij: grote meid heeft al heel wat crème brûlé geproefd, maar geen enkele kan hieraan tippen!

SL271395
En wat de foto betreft: Neen, grote meid is niet aangeschoten! Alleen heel veel last van hooikoorts, vandaar de ‘dronken’ oogopslag.

Na een typisch Frans ontbijt (of een typisch toeristen-ontbijt in Parijs), uiteraard mét croissant, fruitsap en geroosterd brood, werd op dag 2 opnieuw zalig veel gekuierd en gewandeld en bijgekletst en bootje-gevaren en belegd broodje gegeten met de voeten zo goed als in de Seine,…

SL271417

Perfecte citytrip. Perfecte reispartner. Perfecte timing. Perfecte weer. Perfecte stad. Moet ik er nog bijvertellen dat we genoten hebben? Dit is zo hard voor herhaling vatbaar!

SL271414

En ik kan dat dus: twee dagjes overleven zonder mijn kleine meisje! Goed om te weten. Voor het geval er nog eens een impulsieve bui zit aan te komen.

Met onmetelijk veel dank aan oma en opa! Onze grote redders-in-nood en altijd-rotsen-in-onze-branding!! Ze kwamen in ons huisje logeren en zorgden voor kleine meid terwijl grote meid de Parijse bloemetjes buiten zette. Dank u dank u dank u dank u dank u!!!!

Advertenties

One thought on “La vie en rose à Paris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s