Weight Watcher voordelen

Kleine meid slaapt. Sinds 18u. Doodmoe na een vermoeiend weekend. En morgen opnieuw een drukke schoolweek voor de boeg… Het leven van een kleutertje is behoorlijk intensief!

Met een lieve Luna die vroeg onder de wol ligt, heeft grote meid wat tijd om even te bloggen. Deze keer heeft het niets met mijn lieve kleine schat te maken. Wel over diëten. En over Weight Watchers. Ik zeg het maar even vooraf. U bent dus gewaarschuwd.

Weight Watchers dus. Grote meid heeft jàren geleden ooit een halfslachtige poging ondernomen om naar zo’n bijeenkomst te gaan. Het heeft niet lang geduurd. Die poging dan. De bijeenkomst wel. Al kan dat in mijn herinnering een vertekend beeld geven. Zo’n bijeenkomsten, het is niets voor grote meid! Peer support, my ass. Het is gewoon mijn ding niet.

Maar nu heeft Weight Watchers ook een online programma. Online. Als in: op de computer. Ah, dat klonk al meer als iets wat eventueel misschien een beetje iets kon zijn voor grote meid. Op z’n minst het uitproberen waard. Dus bestelde grote meid zo’n 6 weken geleden het online pakket. Het is zo’n drie maanden geldig en zoals het er nu naar uitziet zal grote meid wellicht voor een verlenging kiezen, want hey, zo online Weight Watcheren dat is dus écht een aanrader! Zoveel voordelen… Even een bloemlezing:

Vermageren, afslanken, kilo’s verliezen,… dat het een lieve lust is!
Ok, het is het meest evidente voordeel, want wel een beetje het opzet van het hele gedoe. Maar grote meid heeft al ontelbare diëten uitgeprobeerd. Zelden werd er eentje 6 weken volgehouden en in nog minder gevallen leidde dat tot enig resultaat. Nu dus wel. Na 6 weken Weight Watcheren staat de teller op -6,3 kg. Zonder het gevoel te hebben op dieet te zijn zeg! Met elke dag de nodige ‘zonden’.
We zijn er nog niet helemaal, maar het gaat de goede richting uit. Dus grote meid doet nog wel eventjes verder…

Dagelijkse kost, SOS Piet, de keuken van Sofie,… Ze zijn er niets bij!
Dat grote meid niet echt een keukenprinses is, dat kwam hier al eens eerder ter sprake. Maar sinds het Weight Watchers verhaal mag dat toch een klein beetje genuanceerd worden. Want er wordt hier nu iedere dag gekookt. Met verse ingrediënten. En er wordt vooruit gepland. Ja, zelfs van ‘weekmenu’ gedaan! Met aandacht voor variatie in aardappelen, pasta, rijst,… Maar ook in vlees, vis, vegetarisch,… En wat blijkt? Grote meid vindt het zelfs plezant om te doen! Go figure! In de online tool zitten ontelbaar veel receptjes en die worden hier gulzig uitgeprobeerd. De recepten zijn wél meestal voor 4 porties. Maar goed, we hebben hier een grote vrieskast. Die nu wel behoorlijk vol zit… Maar als de kook-microbe alsnog zou verdwijnen dan overleven we hier wel een tijdje op ingevroren porties van zelfgemaakte Pro Points vriendelijke gerechtjes! Om u een idee te geven: dit staat deze week op ons menu:
Zondag: Wok met kip, mie en héél veel groentjes
Maandag: Cannelloni met tonijn, kruidenkaas, kappertjes en paprika met groentjes
Dinsdag: Honingzalm en gegrilde aardappels met groentjes
Woensdag: Rijstgerecht met garnalen en gebakken appel
Donderdag: Lasagne al forno (vegetarische lasagne)
Vrijdag: Gratin van pasta met tonijn en mozzarrella en groentjes

Budgetvriendelijk… We like!!
Met zo’n ‘weekplan’ is het een stuk makkelijker én economischer winkelen! Er wordt hier nu van boodschappen-lijstjes gedaan. En er wordt énkel gekocht wat er op het lijstje staat. Omdat er bovendien niet ‘zomaar’ meer geschranst/gegeten wordt, maar wel duidelijk afgebakende porties, is er hier zelfs nu al een finacieel gevolg voelbaar! Onverwacht, maar toch mooi meegenomen…

Composteren… je kan het leren!
Blijkbaar… Er staat hier al enkele maanden een werkloze compostbak achteraan de tuin. Het ding weet vermoedelijk niet wat hem overkomt, want sinds een week of 6 wordt hij opeens héél frequent gebruikt. En gewaardeerd! Tja, veel verse groentjes en fruit, dat betekent ook meer afval. Meer compostafval dus. En dat scheelt dan weer in de vuiniszakken! En grote meid heeft het gevoel dat ze ecologisch helemaal verantwoord bezig is. Wat vermoedelijk nog lang niet het geval is, maar we doen hier toch al een klein beetje ons best.

Move it, move it, move it…
Niet helemaal ons sterkste punt. Er wordt hier zo goed als niet gesport. Al begint het af en toe wel eens te kriebelen. Maar slechts een klein beetje. En dat wordt dan snel genegeerd… Het is ook niet zo evident om telkens een babysit in te schakelen voor lieve kleine Luna als grote meid even aan de lijn wil werken. Flauw excuus, i know! Want er is hier een WII met Zumba DVD beschikbaar. Maar die blijft voorlopig onaangeroerd.
Toch niet allemaal slechte punten hoor! Iedere woensdag gaan kleine en grote meid ofwel samen fietsen ofwel samen wandelen. En dat telt ook. De Weight Watchers hebben het gezegd! I can do better, ik weet het… Misschien met de lente-kriebels?

My social life rules!
Héél belangrijk voordeel: dat Weight Watcheren past perfect in mijn her-vonden sociaal leven! De afgelopen 6 weken werd minstens 4 keer uitgegaan! Telkens mét etentje! En er waren verschillende familiefeestjes. Uiteraard ook telkens met eten. Yep! En dat lukt helemaal perfect om in te passen! Er wordt meestal vooraf even online gezocht naar de menu-kaart van het restaurant. En dan even zoeken op de online tool van WW om na te gaan hoeveel punten de lekkerste gerechten ‘kosten’. Dat werkt pefect! Etentjes mét aperitief en dessert! No problem!

Ik kan wellicht nog even doorgaan, maar dit begint verdacht veel op een publi-spot van Weight Watchers te lijken. Beste Weight Watchers, als u meeleest, u mag mij gerust gratis lid maken of zo. Ik zou dat niet erg vinden…

Soit, ik ben er nog niet hoor. Streefgewicht-gewijs. En 6 weken is wellicht nog niet zo lang. Maar momenteel zien we hier alléén maar voordelen. En het wérkt. Het wérkt gewoon! En ik kan terug in mijn kleedjes!

Laat die lente nu maar komen…

Advertenties

2 thoughts on “Weight Watcher voordelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s