Nog even peutertje, bijna kleutertje

Warning: Emo-mama loopt een beetje verloren!

Nog twee crèche-dagjes. Twee dagjes!! En dan moeten we voorgoed afscheid nemen van ‘onze’ crèche! Nooit, maar dan ook écht nooit, had grote meid kunnen vermoeden dat ze het daar zo moeilijk mee zou hebben…Maar goed. Het hoort er allemaal bij… Het moet nu eenmaal. En grote meid probeert al haar emo-gedoe dan maar te verwerken in verwennerijtjes:

 • maandag was de laatste crèche maandag voor kleine meid. Dus trakteerden we met zelfgemaakte zandkoekjes. Lunaatje had zelf de maantjes, sterretjes en hartjes uit het deeg mogen drukken, dus waren het toch een beetje haar eigen koekjes!
 • dinsdag was de laatste crèche dinsdag voor kleine meid. Dus trakteerden we met zelfgemaakte pralinetjes. Nu ja, ’t is te zeggen: gesmolten chocolade die in vormpjes werd gegoten… Maar Lunaatje was maar àl te trots om opnieuw een cadeautje aan ‘haar’ Martine te kunnen geven. Dinsdag werd meteen ook de laatste keer dat we Martine zagen. Dus kreeg de lieve crèche-mevrouw een bongo bon voor ontbijt met bubbels van Luna. En een chocolaatje met ‘ik vind je lief’. En een dankjewel-kaartje uiteraard…
 • donderdag wordt de laatste crèche donderdag voor kleine meid. Dus trakteren we met zelfgemaakte wafeltjes. Dat werd nog even een moeilijke bevalling, want vandaag (woensdag – het vrije-ouderschapsverlof-dagje van grote meid) is de mama wat grieperig en aan het uitzieken in bed. Met de moed der wanhoop werden de pijnstillers en koortswerende middeltjes erbij gehaald en uiteindelijk is het toch gelukt. De wafeltjes zijn as-we-type aan het afkoelen. Straks nog even mooi verpakken om morgen in de crèche af te leveren.
 • vrijdag wordt de laatste crèche vrijdag voor kleine meid. En haar aller-aller-laatste crèche dagje. Dus trakteren we met zelfgemaakte cupcakes. Als grote meid de energie vindt om die cupcakes nog te maken! Want momenteel toch even bedrust… De crèche kindjes krijgen nog elk een zakje met héél veel snoep, koekjes en speeltjes. En voor lieve crèche-mevrouw Cindy hebben we uiteraard ook een bongo-bon-ontbijt-met-bubbels en een chocolaatje met ‘ik vind je lief’ en een dankjewel-kaartje…

En daarna? Een heel nieuw hoofdstuk!

Het weekend zal ongetwijfeld in het teken staan van bijna-naar-school. Met de nodige voorbereidingen. En het vullen van de schooltas. En het kiezen van de juiste speeltijd-koek. En het kiezen van de juiste eerste-schooldag-outfit.

Zelf heeft kleine meid nergens last van hoor! Ze vindt het bijzonder leuk om te trakteren in de crèche. En nog leuker om in de belangstelling te staan! En ze is helemaal klaar voor de schoolstart. Juf Sara is nu al haar heldin. Sinds de carnavalstoet van vorige week vrijdag praat Lunaatje al veel meer over juf Sara, de klas en de school, dan over haar lieve crèche-mevrouwen en haar crèche-vriendjes.

Ze is er helemaal klaar voor, lieve kleine Luna! Zij wel…

Advertenties

5 thoughts on “Nog even peutertje, bijna kleutertje

 1. Oh wow, je gaat er wel echt voor 🙂 Is het daar altijd de gewoonte dat als er een kind uit de crèche vertrekt er zoveel getrakteerd wordt?

  • Er wordt meestal wel ‘iets’ gedaan, maar wellicht is een hele week trakteren een beetje ‘over the top’. Heeft meer te maken met mijn emo-mama zijn en voor mezelf het afscheid wat makkelijker maken 🙂

 2. ammai ge hebt er uw werk van gemaakt :-). Het is ook absoluut een moeilijk moment zenne. Een bekend gegeven achterlaten voor een grote stap in het onbekende. Bij Tiemen heb ik zelfs niet de moed gehad om m zelf te gaan afhalen de laatste dag, hoe erg is dat! Ik moest werken die avond en ik vond het gelijk helemaal niet erg dat mijn ouders de honneurs waarnamen. We bleven er natuurlijk wel komen met kleine zus. Nog altijd trouwens. Als de dag aanbreekt dat wij daar voorgoed buitenwandelen gaan we best de brandweer erbij halen voor alle wateroverlast van de tranen denk ik ;-). maar goed, voorlopig is daar nog niet echt sprake van. Gelukkig! Heel veel sterkte morgen met het afscheid!!!

  • Tja, morgen is het hier écht, maar dan ook écht de laatste dag! Er komt spijtig genoeg geen broertje of zusje meer voor Luna, dus onze crèche-dagjes zitten er écht op :-(. Ze heeft er een fantastische start gekregen! Een perfecte basis voor haar verdere leventje… Ik zal er de crèche-mevrouwen oneindig dankbaar voor blijven… En als ik het écht te lastig krijg morgen, dan zal ik nog maar wat bakken zeker ;-)?

 3. Pingback: De allereerste allerlaatste schooldag | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s