Carnaval met apenstreken

Vrijdagnamiddag was er carnavalstoet op school. Ja, ik weet het wel, kleine meid is nog even enkele dagjes een peutertje en wordt pas na de krokusvakantie kleutertje. Maar we hadden met juf Sarah afgesproken om samen met lieve kleine Luna toch mee te stappen in de carnavalstoet. Zo zag ze toch nog even de kindjes en de juf en dat past volgens de mama allemaal netjes in het ‘voorbereiden op school’.

Alle kindjes uit kleuter én lagere afdeling, het onderwijzend personeel, het opvangpersoneel en iedereen die van ver of dichtbij iets met school te maken heeft, stapte mee in de stoet. De peutertjes werden in ‘bolderkarren’ geinstalleerd zodat ze de wandeling van een uur niet te voet moesten doen.

We waren voorbereid. Luna werd in haar apenpakje gehesen en de wandelwagen werd uitgehaald. Niet dat die wandelwagen ook effectief gebruikt werd. Kleine meid had beslist dat ze zelf wel zou stappen. De hele wandeling lang. Een uur aan een stuk dus… Met haar apenpakje aan. En een apenstaartje dat vrolijk over de grond (en in de plassen!) sleepte… Grote meid smolt bijna ter plaatse weg. Emo-mama!

carnaval

Het weer deed precies wat het moest doen: zonnig, droog en een stralend blauwe hemel. Lunaatje was helemaal in de wolken! Al die kindjes! Al die confetti (al bleef ze dit wel koppig ‘spaghetti’ noemen)! Al die muziek! En er werd gedanst (uiteraard deed kleine meid vrolijk mee…)! En er werden snoepjes uitgedeeld (dat wordt ook altijd in dank aangenomen)!

En juf Sarah!! Juf Sarah was er ook! Dat was ongetwijfeld één van de hoogtepunten voor de kleine meid. En als kers op de taart bleek ook nog eens dat juf Sarah zich verkleed had in… KAATJE!! Ik moet u waarschijnlijk niet vertellen dat dit op grote goedkeuring kon rekenen van het kleine aapje in mijn gezelschap… Ze sprak er juf Sarah meteen op aan: ‘Jij bent zelfde als in mijn televisie!!’

met juf sarah

Van zodra juf Sarah in beeld kwam werd grote meid trouwens zo goed als genegeerd… Luna nam het handje van de juf vast en wandelde het grootste deel van de tocht samen haar nieuwe heldin. Als juf Sarah danste, dan danste Luna mee. Als juf Sarah zong, dan zong Luna mee. Als juf Sarah sprong, dan sprong Luna mee.

Kleine meid tevreden, doodmoe en gelukkig. Een ervaring rijker en dol enthousiast. En grote meid tevreden, gerustgesteld en gelukkig. Dat zal wel loslopen, die schoolstart…

Advertenties

One thought on “Carnaval met apenstreken

  1. Pingback: De allereerste allerlaatste schooldag | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s