The countdown

Nog 6 keer. 6 dagjes. That’s it… Nog 6 keer zal kleine meid naar de crèche en haar lieve crèche-mevrouwen gaan. En dan is het crèche-hoofdstuk voorgoed afgesloten.

Beetje dubbele gevoelens hoor hier! Vooral bij grote meid. Lunaatje beseft het natuurlijk nog niet zo goed… Die crèche, daar zijn wij zo geweldig fan van! Super georganiseerd, fantastische begeleidsters, schitterende opvang… Er zijn geen superlatieven genoeg om hen te prijzen en te bedanken.
Lieve kleine Luna kon geen betere start in haar leventje krijgen. Van baby over peuter tot de kleuter die ze nu geworden is: zoveel is te danken aan de lieve crèche-mevrouwen! Ze is volledig voorbereid op de grote stap die ze op 18 februari zal zetten. Die schoolstart werd ook in de crèche mooi en rustig aangekondigd, waardoor de overgang zo vlekkeloos mogelijk kan verlopen…

Er volgt nog een afscheidsfeestje in de crèche. Met een écht ‘universitair’ afstudeer-hoedje :-). En nog eens een dagje in de volle belangstelling staan. Daar is ze zowiezo altijd voor te vinden, dat kleine meisje!
En uiteraard mag ze zelf ook haar vriendjes trakteren. Er liggen hier al uitdeel-zakjes van de Hema klaar. Die worden straks gevuld met marshmellows, snoepjes, likkoekjes, nog snoepjes, een autootje, een potlood mét leuk gommetje, een door mama-en-Luna-gemaakt-cupcakeje en een door mama-en-Luna-gemaakt wafeltje. Ieder kindje krijgt zo’n zakje… En uiteraard bezorgen we een grote berg wafeltjes en een grote berg cupcakes om tijdens het afscheidsfeestje al op te eten.
Nog even denken wat we aan de lieve crèche-mevrouwen kunnen geven… Maar we zorgen zeker en vast voor een mooi cadeautje! Dat is wel het minste wat we kunnen doen!

En dan nemen we afscheid. Om dus op 18 februari op school te starten.
Zucht… Ze wordt groot… En grote meid wordt oud. Dat ook. En sentimenteel. Dat nog meer. Emo-mama all over the place!! Er is héél veel kans dat grote meid het lastiger zal hebben dan kleine meid, die 18de februari.

Maar we zijn goed voorbereid. Er was een open-klas-dagje en Luna mocht al even gaan ‘uitproberen’. Wat ze met véél verve heeft gedaan! Kleine meid deed vrolijk mee met de andere kindjes. Er was een klein stukje drama toen ze zag dat de andere kindjes mochten aardappeltjes eten op school en dat zij mee moest met de mama… Maar goed. Beter zo dan omgekeerd waarschijnlijk?
Juf Sarah werd inmiddels ook al goedgekeurd. En kreeg zelfs een dikke zoen én dikke knuffel van kleine Luna. Ze wordt er tegenwoordig nochtans zuinig op, op die zoenen en knuffels. Maar Juf Sarah kreeg er dus wél!

De schooltas staat hier al een tijdje klaar, maar wordt nu af en toe al gevuld en meegenomen. Kleine meid is er helemaal klaar voor. Grote meid zal haar best doen om er op 18 februari ook klaar voor te zijn.

Ze is nog even mijn klein peutertje. Nog even…

Advertenties

9 thoughts on “The countdown

  • ’t Is een torenhoog cliché, maar o zo waar… De baby wordt een peuter voor je het goed en wel beseft. En je krijgt amper tijd om daar aan te wennen of er loopt al een kleutertje rond in huis 🙂

 1. Spannend! Maar zo te horen zal ze het goed doen en is ze er klaar voor 🙂
  En de kindjes van de crèche zullen ook wel blij zijn met al hun cadeautjes 🙂

  • We hopen op een vlotte overgang, maar hoogstwaarschijnlijk komt dat wel in orde ;-). Wel fijn dat ze in de crèche veel aandacht geven aan zo’n belangrijk moment! Ieder excuus voor een feestje hé 😉

 2. ze gaat dat goed doen! en het is niet verboden hoor om een traan weg te pinken die dag :-). de juffen zijn dat meer dan gewoon dat ze met kleenex moeten komen aandraven voor de mama’s ;-). Hier is de schoolstart op 21/3 en ow boy mama krijgt cold feet. Veel succes daar en geniet nog met volle teugen van de laatste crèchedagen…

  • Oh! Jouw zonnetje start dus op de dag dat de lente begint :-). Hoe symbolisch :-). Grote stappen voor die kleine meisjes hé… Maar inderdaad: de mama’s zullen het zonder enige twijfel lastiger hebben dan de kleine dametjes 🙂

   • op wereld downsyndroom dag zelfs! 🙂 enfin, dat wàs het plan. ondertussen hebben we beslist dat maren op 20 maart zal starten met een half dagje. Kwestie dat het voor alle partijen een beetje leuk blijft 🙂 (maren heeft nogal vermoeiende dagen en weken met veel doktersbezoeken tot eind april dus ik ga haar niet nog extra belasten..)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s