Stilte voor de storm?

Wat is het hier stil hé, de laatste dagen… I know i know! Het bloggen werd hier nogal verwaarloosd. Nochtans verloopt alles hier een beetje z’n gewone gangetje. In tegenstelling tot wat de titel laat vermoeden hopen we hier van harte dat het geen stilte voor een aankomende storm betekent.

Maar goed. Misschien moeten we u toch eventjes kort updaten:

 • Goede voornemens worden braaf opgevolgd. Grote meid gaat dagelijks netjes opgemaakt naar de werkplek (nu ja, netjes… wat oefening met de eyeliner kan geen kwaad) en er wordt voldoende tijd gemaakt om te genieten.
 • Er werd met de ladies afgesproken en het nieuwe favoriete tapas-adresje van grote meid werd uitgebreid bezocht, geproefd en goed bevonden: La Escalera in Roeselare. Salsamuziek, gezellige sfeer, fantastisch gezelschap, lekkere cocktails, smakelijke tapas… Wat wil een mens nog meer?
 • Blijkbaar werkt het ook goed als er bepaalde zaken expliciet niet in de goede voornemens worden opgenomen. Want grote meid is intussen al meer dan een weekje flink aan het weight watcheren. En dat werkt! Voorlopige tussenstand: 3kg er af. Yep, zwaar fan van Weight Watchers, ikke! Al doen we hier niet van ‘bijeenkomsten’. We doen het hier online.
 • Kleine meid is nog steeds haar eigen vrolijke, actieve zelf. Al had ze zondagnacht een behoorlijk dipje: tweemaal overgegeven. Eerst in haar eigen bedje en daarna in mama’s bed. Ze is geen ‘spuugertje’, dat meisje van me. In haar hele leventje had ze nog maar één keer overgegeven, en dat was in volle ‘tandjes’ periode. Dus was het even schrikken.
 • Bedden verversen, wasmachines draaien, gang dweilen en kleine meid in bad stoppen om 2u ’s nachts… Grote meid blijkt daar toch niet zo’n geweldige voorstander van. We zijn hier maar al te blij dat lieve kleine Luna na de twee ‘spuug-incidenten’ weer haar eigenste zelf was.
 • Kleine meid vindt dat wél fijn, om 2u ’s nachts in bad. ‘Kijk mama, ikke maan zien!!’. Toch even duidelijk maken dat we daar geen gewoonte van zullen maken…
 • We hebben er een weekend vol feesten opzitten: vrijdagavond ging grote meid uit eten met de ex-collega’s (naar Bistro Majè in Roeselare, een aanrader!), zaterdag was familiefeest hier ten huize en zondag stond er nog een nieuwjaarsreceptie op de planning. Handig als je aan het Weight Watcheren bent. Maar goed, er werden punten geteld. En er werd genoten, dat ook.
 • De week is hier nog maar goed en wel gestart, maar toch wordt hier al druk voorbereid en gepland voor komend weekend. Metekindje van grote meid, de 20 maanden oude Marion, komt logeren. Van zaterdagnamiddag tot zondagavond. Een 20-maandertje en een 29-maandertje in huis. Dat wordt nog wat…

Dat was het hier zo’n beetje in een notendop. En hoe gaat het nog met u?

Ow ja! Grote meid heeft een nieuwe GSM. Smartphone heet dat dan. Geen onverdeeld succes, maar het lukt elke dag beter. En wat meer is: grote meid heeft nu ook Twitter ontdekt! Ik zeg het maar even… Misschien komen we elkaar daar wel eens tegen 🙂

Advertenties

2 thoughts on “Stilte voor de storm?

 1. met ons is alles ok! Kan je een beetje wennen aan je vrije woensdagen eigenlijk? En start luna na de krokus op school of was dat na pasen?

  • Die vrije woensdagen zijn een godsgeschenk!! Hoe is het mogelijk dat ik dat niet véél vroeger al heb aangevraagd!! Echt waar, zo’n rustpunt midden in de week doet wonderen… Luna start na de krokus op school. 18 februari wordt hier ‘the big day’. Spannend… 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s