Ego-voornemen

Met wat uitstel… De goeie voornemens voor 2013. Morgen gaan we hier weer aan de slag/naar de crèche. Hoog tijd dus om werk te maken van een lijstje goeie voornemens. En we zijn er uit: grote meid neemt zich voor om in 2013 vooral wat egoïstischer te worden.

Ok, dat klinkt misschien wat negatief. En toch is dat het voornemen. Er werden zelfs al heel concrete stappen genomen:

  • Sinds 1 januari werkt grote meid in 4/5de regeling. Wegens ziekteverlof konden we daar nog niet écht en bewust van genieten, maar vanaf nu zijn wij dus iedere week op woensdag thuis. Twee dagen werken, dagje thuis, twee dagen werken, weekend,… Wij zien dat hier volledig zitten! Officieel heet dat dan ouderschapsverlof. En als kleine meid straks naar school gaat stelt er zich geen woensdag-namiddag-opvang-probleem!
  • Grote meid neemt zich voor om zich dagelijks op te maken. Nu moeten we dat wel nog even netjes in de ochtendroutine krijgen. En erin slagen om de make-up op een deftige manier aan te brengen. Als een panda op het werk verschijnen past immers niet in het goede-voornemen-plaatje. Wel erg eigenlijk: als dertiger er nog steeds niet in slagen om dagelijks netjes opgemaakt het huis te verlaten. Maar goed, we maken er dus werk van. In beperkte mate hoor: een dagcrème, mascara en een zwart lijntje. That’s it. En neem het van mij aan: dat is hier ten huize al een hele uitdaging. Kleine meid vond het de afgelopen dagen trouwens wel fascinerend om haar mama met make-up in de weer te zien. In die mate zelfs dat ze in de loop van de namiddag trots kwam melden dat ze zichzelf ook ‘gekleurd’ had. Net als mama. Een peutergezichtje vol groen en rood krijt… En een opgeluchte mama omdat enkel de krijtjes in peuter-hand-bereik liggen en de stiften hoog en droog opgeborgen liggen.
  • Grote meid is écht van plan om af en toe een avondje uit in te lassen. Vroeger (in het pre-Luna-tijdperk) was dat een standaard gegeven in de wekelijkse routine. En meestal twee of drie avonden per week. Sinds Lunaatje er is werd dat plots een opgave. Maar we maken er werk van. Vrijdagavond staat al een restaurantbezoekje met de ladies geagendeerd.
  • Er moet dit jaar ook af en toe eens een ‘verwennerijtje’ voor grote meid afkunnen. Binnen de budgettaire beperkingen, uiteraard. Maar ook hier werd al werk van gemaakt: wij zijn hier sinds een weekje de trotse eigenaar van een (weliswaar zeer goedkope) smartphone! Het leverde de eerste dagen wat gesakker op, maar intussen slagen we er hier al in om de rinkelende telefoon op te nemen, berichtjes te versturen en zelfs te twitteren! Helemaal mee met onze tijd, wij…

Laat ons het voorlopig maar hier bij houden. De standaard voornemens als ‘we gaan dit jaar écht, maar écht op dieet want er moet 10kg af!’ en ‘maar nu gaan we sporten, iedere week!’, die werden bewust niet in het lijstje opgenomen. Wegens: ervaring leert dat we hierop nogal eens durven falen… We zien dus wel wat het wordt. Die 10kg zouden er écht wel af mogen en sporten zou daar inderdaad bij helpen, maar we gaan ons daar dit jaar eens niet op blind staren. Het bovenstaand lijstje met voornemens is al een goede start. We zullen wel zien wat dat wordt…

En helemaal terzijde: we hebben hier genoten van de sneeuwpret!

eerste sneeuw

Advertenties

6 thoughts on “Ego-voornemen

  1. Pingback: De voornemens – update | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s