The x-mas spirit

De Kerstperiode! Oh, wat zijn wij daar gek op! Nu ja, ‘wij’ is misschien wat overdreven. Voor kleine meid is alles best. En als grote meid helemaal blij wordt van een kerstboom in huis, dan is klein meid gerust bereid om in al die cliché-kerst-vreugde mee te doen.

Het is een ongeschreven wet dat de kerstboom pas in huis mag als de Sint vertrokken is. Zucht… Wat vindt grote meid dat een vervelende wet! Maar goed, we houden er ons wel aan. Min of meer toch. De Sint kwam op zaterdagochtend 1 december. En dus werd op zaterdagnamiddag de kerstboom bovengehaald. Of eerder, naar beneden gehaald.

Oma hielp. Luna keek toe.

HPIM2058

Maar wat is kleine meid blij met de mooie grote kerstboom! Vooral van de lichtjes eigenlijk. Of van de ceremonie die grote meid er telkens van maakt als de lichtjes aan gaan. En een even uitgebreide routine als de lichtjes terug uitgaan. We houden hier wel van wat ‘gedoe’.

HPIM2068

En vandaag kreeg Luna van haar tante Suzy (die eigenlijk mama’s tante Suzy is, maar we doen daar niet moeilijk over), haar eerste échte eigen kerstbal! Met haar naam in!

HPIM2072

En als je met die kerstbal schudt, dan sneeuwt het!! In de kerstbol weliswaar. Niet buiten. Maar aangezien er een strikte ‘niet-aankomen’ regel geldt voor alle andere bollen in de kerstboom, werd Luna niet op dat ‘schudden-en-het-sneeuwt’ effect van haar eigen kerstbol gewezen…

Nu is onze kerst-lichtjes-routine uitgebreid met een nieuw ritueel. Want Luna neemt nu afzonderlijk afscheid van haar eigen kerstbal. Die wordt persoonlijk aangesproken en krijgt zijn eigen ‘slaapwel’.

Hélemaal in de x-mas spirit, wij!!

Advertenties

5 thoughts on “The x-mas spirit

  1. Geweldig he! Hier hebben we de kerstboom vandaag opgezet en mijn zoontje heeft een beetje schrik van de naalden, dus hier hoef ik ook geen schrik te hebben voor sneuvelende ballen. Maar wat een gezellige periode he, word er ook altijd heel vrolijk van!

  2. wij ook zenne! Een hele grote boom voor de mama waar de kindjes én de poes niet aan mogen komen (onnodig te zeggen wss dat vooral de dochter dat niet zo begrepen heeft 😉 ), de zoon heeft zijn eigen boom die ongetwijfeld de eerste prijs op het kitchfestival zou winnen met kerstmanlampjes, winnie the poohballen en felblauwe ballen met glinsters. Ah en ik vergeet bijna de goudglinsterende kerstengel die in de top MOEST.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s