Hemels weekend

Wij hadden een hemels weekend. Ik vind geen betere manier om het te omschrijven. Zalig genieten van vrijdagavond tot zondagavond…

Vrijdagavond:
Sintbezoek! Wat was dat spannend… We hadden hier een hyper-actief, luidruchtig en ongeduldig Lunaatje in huis. Ze was al ontelbare keren naar de voordeur gespurt, maar Sint en Piet lieten wat op zich wachten. Tot we een verlossende deurbel hoorden rinkelen! Nu ja, ‘verlossend’, is misschien niet de juiste beschrijving… Kleine meid racete naar de voordeur. Zag daar twee zotte zwarte Pieten en een ernstige Sinterklaas. Hield onmiddellijk halt. Bedacht even wat ze zou doen. En vluchtte weg. Het ‘hoog bezoek’ werd binnengelaten. Lunaatje werd teruggehaald. En wat was ze opeens stil… Geen spoor meer van die kleine drukke lawaaimaker van even voordien! Er kwam geen enkel geluid meer uit dat kleine meisje. En ook nauwelijks beweging. Vol ontzag en ook wel angst, luisterde ze naar wat Sint te vertellen had… Duidelijk verward over het feit dat die vreemde man zoveel over haar wist. Ontroerend om te zien. Zo lief… En wat deed dat lieve Lunaatje flink haar best om zich sterk te houden en de traantjes te verbijten. Want ze zaten wel dicht, die traantjes. Maar de aanwezigheid van mama, oma, opa, oma flatje en mémé zorgde voor morele steun.

sint 1Er kwam pas weer wat beweging in kleine Luna toen de Sint vertelde dat hij terug moest vertrekken. Kleine meid veerde ogenblikkelijk recht en toonde zonder omhaal langs waar Sint en Pieten de voordeur konden terugvinden… En met iedere stap dat het Sint-gezelschap zich verder van ons verwijderde, werd ons lieve meisje terug actiever en luidruchtiger.

sint2Nauwelijks anderhalve minuut nadat Sint en Pieten ons huis hadden verlaten schreeuwde Luna zo hard als ze kon van ‘Sinterklaas kapoentje’. Een liedje dat ze anderhalve minuut eerder op mysterieuze wijze compleet uit haar geheugen kwijt was…
Ze mocht nog even opblijven. De opgebouwde adrenaline kwijt raken. Vertellen. Zingen. Roepen. Lachen. Je zag bijna letterlijk de spanning uit haar kleine lijfje wegstromen.
Haar eerste ervaring met de Sint werd een groot succes! Ze heeft er, los van de spanning en de angst, ook van genoten. Dat konden we wel zien. En de ‘grote mensen’ genoten mee. Een geslaagde avond!

Zaterdagochtend:
We zullen het maar niet hebben over de nacht van vrijdag op zaterdag. Een twee-jarig peutertje dat nét voor de allereerste keer Sint en Piet in levende lijve heeft gezien en nog een hele nacht moet wachten tot zwarte Piet terug komt met cadeautjes, dat is geen garantie op een rustige nacht… Wel integendeel! Maar goed, daar zouden we het niet over hebben.

Zaterdag ochtend dus. Grote meid werd wakker rond 8.30u. En haar lieve kleine meisje lag nog zalig te slapen. Daar zat die nacht-waar-we-het-niet-over-zouden-hebben voor wat tussen. Grote meid ging alvast een kijkje nemen beneden. En daar waren oma en opa intussen al aangekomen. Mét verse pistoletjes. De ontbijttafel royaal gedekt. En oma maakte verse warme chocomelk. Beetje verwend hoor, die grote meid. Er werd rustig en uitgebreid ontbeten en rond 10u klonk er opeens wat leven in het Luna-kamertje.

sint3

Kleine meid mocht mee naar de living. Om te kijken of Sint en Piet haar niet waren vergeten… Tot haar eigen verbazing vond Luna een huis vol nieuw speelgoed! Sint en Piet hadden een lading speelgoed en snoepgoed achter gelaten waar we een hele kleuterschool een jaar lang veel plezier mee zouden kunnen bezorgen.

sint4Een kleine bloemlezing uit het grote speelgoedaanbod:
• Winkeltje
• Keukentje
• Poppenkast
• Poppenkastpoppen
• Kinderboerderij met diertjes, speelmat en vier boekjes
• Kinderlaptop
• Boek met puzzels
• Twee bakschorten en twee bakmutsen (1 voor thuis en 1 voor bij oma en opa)
• Schommelstoel
• Cijferpuzzel
• Dekbedovertrek Hello Kitty
• Hello Kitty blokken
• Hello Kitty huis
• Kinderbakset
• Nachtlampje met prinsessen
• Magisch tekenbord
• Tekenrol dieren
• Tekenrol prinsessen

En uiteraard nog een voorraad chocolade, mandarijntjes, marsepein, picknickjes mét en zonder suikertjes, speculoos, snoepjes,…

sint7Ja, we weten dat we overdrijven. Ja, we weten dat dat nergens voor nodig is. Ja, we weten dat Luna wellicht even blij zou zijn met een leeg toiletrolletje. Ja, we weten dat we haar geluk en liefde niet kunnen kopen. Ja, we weten dat méér daarom niet beter is. Ja, we weten dat allemaal. Ja, ja, ja… Maar het is sterker dan onszelf. En voor alle duidelijkheid, ‘ons’ dat is dan mama, oma en opa.

sint5
En voor wat het waard is: in alle eerlijkheid, we deden het ook een beetje voor onszelf. Want mama, oma en opa hebben zo ontzettend hard genoten van dat stralende, glunderende gezichtje van kleine Luna! Ontroerend, lief, onschuldig, oprecht… zo mooi om ons meisje bezig te zien.

sint8

Zaterdagmiddag:
Na al de emotie en commotie van de ochtend, was een middagdutje wel noodzakelijk! Niet alleen voor Luna zelf, maar ook voor de mama was het essentieel dat kleine meid even ging ‘rusten’. Want de kerstboom werd geplaatst. En de kerststal. En de kerstdecoratie. Lieve kleine Luna mocht daar gerust mee helpen, maar liever niet met de grote en breekbare stukken…
Na haar dutje stond Lunaatje opnieuw vol verbazing ons huisje rond te kijken. Ditmaal niet van de tsunami aan cadeautjes, maar wel door de hele kerstsfeer. ‘Oh, moooooooi mama!’, ze bleef het maar herhalen. Er was geen tijd om mama te helpen met de ballen. Er was immers een keukentje, een winkeltje, een poppenkast, een kinderboerderij en nog zoveel meer dat haar absolute aandacht vereiste… Maar telkens ze langs de kerstboom passeert, houdt ze even halt en zegt ze telkens weer ‘mooi mama!’. ’t Zijn die lichtjes die het hem doen…

IMG_4876
’s Avonds kwamen nonkel Tijs en meter Marlies ook nog even langs. Respectievelijk Lunaatjes peter en meter. En blijkbaar was de Sint ook bij hen langs geweest. Peter liet eerder al de Hello Kitty blokken en het Hello Kitty huisje bezorgen, meter had een Kaatjes-sprookjesboek bij. En Luna had er vooral twee speelkameraadjes bij om samen al dat nieuwe speelgoed uit te testen!

Zondag:
De verrassingen bleven komen. Toen Lunaatje zondagmorgen beneden kwamen vond ze nonkel Tijs in de zetel. Die was daar zaterdagavond in slaap gevallen en grote meid kreeg het niet over haar hart om haar broertje wakker te maken en de koude nacht in te sturen… Dus bleef hij slapen in de zetel. En grote meid vond dat een uitstekende reden om uitgebreid ontbijt te voorzien. En zo stonden wij deze morgen croissantjes, chocoladekoekjes en rozijnenkoekjes afte bakken, werd er opnieuw verse chocomelk gemaakt, werd het sinterklaas-snoepgoed bovengehaald, werden oma en opa opgetrommeld. En zij brachten verse pistoletjes mee… Het ontbijt kreeg brunch-allures. En grote meid genoot… Lekker eten, een warm en gezellig huisje, de kerstlichtjes twinkelden in onze kerstboom, maar vooral: lieve mensen rond en bij ons!
Terwijl grote meid hier zit te typen is nonkel Tijs oma flatje nog even gaan oppikken. Om samen met ons koffie te drinken, naar de kerstboom te kijken en na te genieten van het sint-gebeuren…

IMG_4814

Een hemels weekend. Ik heb er geen andere beschrijving voor…
Love, life and Luna!

Advertenties

6 thoughts on “Hemels weekend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s