Hij komt, hij komt,…

Wat een voorbereiding is dat toch, zo’n eerste echte Sinterklaasbezoek! Er moet aan 101 dingen gedacht worden, er mag niets vergeten worden, alles moet een beetje in het geniep gebeuren,…

Meer voor mezelf dan voor u (maar voel u vrij om mee te lezen) een overzichtslijstje:
Speelgoed aankopen. Essentieel punt! Grote meid begon hier al mee ergens in oktober. Kwestie van het budgettair wat te spreiden. Maar grote meid blijft hier maar mee doorgaan. Wat de bugdettaire spreiding eigenlijk teniet doet. En er ook voor zorgt dat het hier weer een compleet overdreven aanbod zal worden. Maar wij doen hier niet écht aan kerstcadeautjes en het hele sint-gebeuren is hier hét cadeautjes-hoogtepunt van het jaar. Dus dan mag het. Toch?
Speelgoed verstoppen. De kasten in garage en kelder puilen inmiddels al uit. De geheime opbergplekjes zitten overvol. En gisteren was er een klein paniek-momentje toen kleine meid wou helpen om een verse vuilniszak uit de kast te halen. De kast waar er cadeautjes een snoepgoed in opgeborgen ligt. Ze keek behoorlijk verward omdat de mama misschien een klein beetje overdreven reageerde toen Lunaatje de kast wou opendoen. Maar goed. Crisis afgewend.
Plaats maken voor het nieuwe speelgoed. Daar is grote meid ook al even mee bezig. Geleidelijk aan speelgoed naar de zolder verhuizen. En vooraf nog vlug even foto’s op Kapaza plaatsen. Je weet maar nooit of er interesse naar is… Er moet in ieder geval eerst plaats gemaakt worden, want het is onmogelijk om al het nieuwe speelgoed een plaatsje te geven in de huidige ruimte… En neen, we gaan geen nieuw huis kopen en ook geen ruimtes bijbouwen. De enige mogelijkheid is dus om een groot deel van het huidig speelgoed naar de zolder te brengen. Kleine meid is het daar niet mee eens. En heeft dit al duidelijk laten merken.
Snoepgoed, chocolade, picknickken, mandarijntjes aankopen. Is gebeurd. Is ook al deels opgegeten. Beetje foutje in de planning… Maar er is nog genoeg over, dus dat komt in orde.
Sinterklaas ‘boeken’. De buurman is voorzitter van het Sinterklaas-secretariaat. Komt dat even goed uit! Dus grote meid mailde én vulde het inschrijfstrookje in. Kwestie van zeker niet uit de boot te vallen. We kregen inmiddels bevestiging. Sint en Piet (en een plannings-meneer-met-groot-boek-van-de-Sint) komen vrijdagavond om 19.20u. En ze blijven een kwartiertje à 20 minuutjes. Strak schema, die Sint en Piet…
Briefje voor in het Sint-boek. Grote meid typte inmiddels al braaf een Luna-overzichtje voor de sint. Brief ligt klaar op de kast om vlotjes aan de plannings-meneer te overhandigen.
Sint en Piet vereffenen. Men werkt met ‘vrije giften’. Grote meid mag dus niet vergeten om nog een enveloppe mét inhoud klaar te leggen… Niet vergeten! Niet vergeten! Niet vergeten!
Kleine meid voorbereiden. Ah ja, het is de eerste keer dat ze ‘bewust’ het hele Sint-gebeuren meemaakt, dus dat vraagt voorbereidingen. Er wordt hier dan ook al twee weken véél verteld over Sinterklaas en Zwarte Piet en dat ze dan cadeautjes brengen en zo… Ze snapt het intussen wel. Vooral dat cadeautjes-deel… In de crèche wordt er ook aan Sint-voorbereiding gedaan. Verhaaltjes vertellen, de boot van Sinterklaas schilderen en knutselen,… Dat komt wel goed met die voorbereidingen!
Sinterklaas liedje aanleren. Er werd hier teruggegrepen naar de ‘klassiekers’. Gelukkig neemt Luna nogal snel dingen op. Grote meid zong 1 keer van ‘Sinterklaas kapoentje’ en daarna zong Lunaatje al flink mee. Kwestie dat ze haar zangtalent even kan etaleren morgenavond…
Schoentje zetten. Ok, dat deden we intussen al een keer of drie. Ze lijkt het wel te snappen. Al blijft het moeilijk voor Luna om dat suikerklontje niet zelf op te eten, maar toch écht te laten liggen voor het paard van Sinterklaas.
Planning van het Sint-bezoek zelf. Ook dat vraagt voorbereiding! Vooral omdat mama nog de ganse dag moet werken, Luna naar de crèche moet en er ’s avonds niet alleen bezoek is van Sint en Piet, maar ook van oma en opa. En ook van ‘oma flatje’ en ‘mémé’. Dus: afspraak is dat oma en opa zorgen dat ‘oma flatje’ en ‘mémé’ ruim op tijd in ons huisje zijn en na het Sint-bezoek weer elk in hun eigen huisje/serviceflat worden afgezet. Grote meid zorgt ervoor dat ze samen met kleine meid ruim op tijd thuis is, er worden indien nodig propere kleertjes aangedaan (na een crèche dagje is dat niet altijd een garantie!) en er moet misschien ook nog even voor een maaltijd gezorgd worden voor het hele gezelschap. Nog even nadenken over dat laatste… De meeneem-chinees zou wel eens voor redding kunnen zorgen.
Fotografisch bewijsmateriaal van het Sint-bezoek. Daar zorgen oma en opa voor.
De cadeautjes? Ah ja! De cadeautjes! Sint en Piet kunnen dat niet allemaal dragen, dus zullen ze aan Luna beloven om ’s nachts terug te komen. Mét cadeautjes. Maar wél alléén als Luna flink in haar eigen bedje blijft slapen. Kleine meid zal dus na het bezoek snel naar haar bedje gebracht worden, waarna oma en mama de halve speelgoedwinkel uit de kelder naar boven zullen sleuren.
D-day of the morning after. Zaterdagmorgen zal Lunaatje dus wakker worden in een huis vol nieuw speelgoed. Oma en opa zullen er voor zorgen dat ze in alle vroegte en mét ontbijt terug in ons huisje zijn. Om het ‘moment supreme’ niet te missen…

Grote meid heeft nu al een goeie week gezonde stress voor dat Sint-gedoe! Nooit gedacht om als thirty-something nog stress te hebben voor Sint en Piet. Maar goed… We zijn er klaar voor. Denk ik. Dat mama-zijn, het zit vol verassingen!
Als kleine meid nog maar half zo hard uitkijkt naar dit weekend als haar mama, dan wordt die hele Sint-beleving hier een groot succes!

Wat een gedoe toch allemaal…

Advertenties

7 thoughts on “Hij komt, hij komt,…

 1. Wauw, je gaat er wel voor 🙂
  Zal vast een prachtige avond/ochtend worden. Al bestaat de kans dat de kleinste toch nog wakker is alvorens de oma en opa arriveren natuurlijk 🙂

  • Ah! Maar als ze te vroeg wakker wordt, dan doen we eerst van ‘uitgebreid-bad-met-bad-eendjes-en-spelletjes’. We zijn voorbereid… Al ben ik wel content dat Sint en zijn entourage maar 1 keer per jaar langskomen!

 2. veel gedoe maar zooooooooooo leuk!!! Veel plezier en vergeet vooral niet te genieten van haar gezichtje als ze de sint ziet binnenkomen of de pakjes ontdekt zaterdag 🙂

 3. Het zag er allemaal zo gezellig en leuk smakelijk, echt een sprookje. Ze wordt zo rap groot hé
  Dank dat wij als buren daar ook mee mogen van genieten van die sfeer.
  Groetjes en liefs de buren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s