Ochtendstond…

Dat grote meid geen ochtendmens is, dat kwam hier al meer dan eens aan bod. En dat die kregelige eigenschap voor genetische belasting zorgt, mocht ook al dikwijls blijken. Wij zijn geen ‘happy troopers’ als we net wakker zijn, kleine meid en grote meid… Alles wat het normale ochtendritme verstoord wordt hier héél erg nors onthaald.

Deze morgen bijvoorbeeld. Kleine meid werd wakker. In het grote bed uiteraard. We maken daar zelfs al geen woorden meer aan vuil… En lieve Luna ging op ontdekkingstocht in mama’s kamer, terwijl grote meid zich nog even in het warme dekbed nestelde. En dus niet alert genoeg was om te zien wat haar kleine meisje aan het doen was. Tja, Luna hield zich in stilte bezig, dus wat wil je meer in alle vroegte? Maar grote meid voelde al héél gauw nattigheid. Letterlijk. Luna had de fles water van het nachtkastje genomen. En de dop eraf gedraaid. En nu wou ze drinken. En blijkbaar tegelijkertijd het grote mama-bed omvormen tot een water-bed.

En hup. Op die manier krijgt het kleine meisje haar mama wel heel snel wakker.

Ze heeft wel meer van die truukjes om de mama tot de orde van de dag te roepen en te zorgen dat grote meid instant wakker wordt. Om maar enkele voorbeelden te noemen:
– ‘Mama! Speldje in toiletje vallen. Ikke uithalen?’
– ‘Oh knuffel, niet doen! Da nie flink! Mama boos zijn!’
– ‘Kijk!! Zoooo veeel kleertjes…’
– ‘Ikke alle slipjes uitgehaald mama’
– ‘Oei mama, kaka morst’
– ‘Kijk mama! Ikke zelf shampoo op haartjes doen’
– ‘Oeioeioeioeioei’

Het zijn zo van die zinnetjes die beter werken dan om het even welke wekker… Zelfs al fluistert kleine meid ze stilletjes voor zich uit (of misschien net vooral dàn), ze hebben onmiskenbaar een heel duidelijk effect op grote meid. Ochtendmens of niet, dan staat de mama in een fractie van een seconde naast haar kleine meid. Om de schade op te meten. En aan ons dagje te beginnen…

Advertenties

One thought on “Ochtendstond…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s