De koekjes van Roodkapje

Héél binnenkort gaan wij naar De Efteling! Niet zo maar een daguitstapje. Neen neen, wij doen het meteen goed: we blijven drie dagjes logeren in Bosrijk, het verblijfpark van de efteling. Spannend, leuk, we kijken er énorm naar uit. Uitgebreid verslag volgt hier uiteraard :-).

Momenteel zijn we ‘in voorbereiding’. Wat wil zeggen dat oma om de haverklap een leuke mail krijgt van de lieve mensen van de efteling om ons te melden hoeveel nachtjes we nog moeten slapen, wanneer Klaas Vaak verhaaltjes-voor-het-slapengaan voorleest, wat we moeten doen om het park vroeger te mogen betreden,…

En uiteraard wordt ook lieve kleine Luna voorbereid op ons grote-efteling-avontuur. Omdat kleine meid nog niet helemaal vertrouwd is met de klassieke sprookjes wordt hier nu vlug nog een inhaal-manouvre uitgevoerd.

En zo komt het dat grote meid gisteren haar kleine meisje op schoot nam en het sprookje van Roodkapje vertelde. Lunaatje luisterde stilletjes en geconcentreerd naar het ganse verhaaltje. Toen mama uitverteld was volgde dit gesprek:

Kleine meid: ‘Mama, jote wof oma oppe-eten é!’
Grote meid: ‘Ja Lunaatje, de grote wolf had oma opgegeten.’
Kleine meid: ‘En jote wof ook ootkapje oppe-eten é!’
Grote meid: ‘Ja Lunaatje, de grote wolf had ook Roodkapje opgegeten’
Kleine meid: ‘Maar mama, jote wof nie koekjes oppe-eten é’
Grote meid: ‘Euh… neen, dat is juist. De grote wolf heeft niet de koekjes opgegeten die Roodkapje naar oma moest brengen. Dat klopt Lunaatje.’
Kleine meid: ‘Mama?’
Grote meid: ‘Ja Lunaatje?’
Kleine meid: ‘Lunaatje koekjes eten?’

Dat er op het einde van dat sprookje nog een onaangeroerd mandje met koekjes was overgebleven, dat had lieve kleine Luna toch wel weer mooi opgemerkt! Tsss… het blijft een dochter van haar moeder hoor… Hier wordt zelden of nooit een mandje koekjes zomaar vergeten :-).

Advertenties

One thought on “De koekjes van Roodkapje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s