Courgettesoep for dummies

Dat grote meid geen keukenprinses is, dat hoeft geen betoog. Er wordt hier gekookt omdat dat nu eenmaal moet. Een aardappel schillen, pasta koken, groentjes bereiden, vlees/vis braden of grillen, een cake bakken,… Het lukt wel. Zolang het ‘basic cooking en baking’ is. De bordjes worden hier meestal netjes leeg gegeten, dus vermoedelijk is wat ik voorschotel wel eetbaar. Maar daar blijft het wel grotendeels bij. Geen ‘foliekes’ in de keuken, geen ‘speciallekes’ op het bord, laat staan dat er hier zou geëxperimenteerd worden met smaken en kruiden en wat weet ik al meer…

Kokkerellen of bakken als hobby? Neen, zover zal het hier wellicht nooit komen. U hoeft dus geen schrik te hebben dat ‘Love, Life and Luna’ een kook-blogje wordt. Die trend laten we hier netjes aan ons voorbijgaan.

Soms (heel soms!) lukt het hier eens om wat uitgebreider aan het koken te slaan. Of eerder: aan het ‘receptje-volgen’ te slaan. Op voorwaarde dat we véél tijd hebben. En het een zéér eenvoudig recept is. En we alle ingrediënten in huis hebben. Dat laatste is vaak een grotere struikelblok dan u zou vermoeden. Er ontbreekt àltijd wel iets…

Maar kijk: gisteren bracht oma een grote courgette. Een héél grote courgette. Zo eentje van 1350 gram. Yep, ik heb hem gewogen… Daar wou grote meid wel ‘iets’ mee doen. Vandaag hadden we tijd. En een eenvoudig recept. En alle nodige ingrediënten. Of toch ongeveer…

Dus here it goes: Courgettesoep for dummies:

Nodig:
– Grote courgette
– 4 sjalotjes
– 2 blokjes kippenbouillon
– 1 à 1,5 liter water
– 100 gr mascarpone
– 2 soeplepels groene pesto
– Braadboter

Bereiding:
– Kook het water en voeg de blokjes kippenbouillon toe
– Sjalotjes en courgette in stukjes snijden en even wat aanstoven in een beetje braadboter
– De sjalotjes en courgette bij de kippenbouillon gieten
– Een half uurtje in de afgedekte kookpot laten koken
– Mascarpone toevoegen
– Mixen tot een vloeibaar soepje zonder brokjes
– Al roerend de pesto toevoegen

Et voila!! Een héél lekkere courgettesoep! Eentje die zelfs voor een keukenkluns als grote meid een makkie bleek…

PS: bijkomende opmerking: een ‘helpende’ twee-jarige in de keuken is niet bevorderlijk voor de sereniteit tijdens het kokkerellen. Noch voor de netheid. Noch voor de stalen zenuwen van de kokkin-van-dienst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s