Disney-trauma

Lunaatje was voor dag en dauw op. En uitgeslapen. De mama niet echt. Maar dat liet kleine meid niet aan haar hart komen. Ze was zelf uit haar bedje geklauterd, had de deur van haar kamertje geopend en trippelde vrolijk en vooral érg wakker de kamer van grote meid binnen. Grote meid had echter een woelige nacht achter de rug en kreeg met moeite de oogjes open.

Op zo’n momenten brengt Disney redding! Dachten we… Op mama’s kamer staat immers een tv. Helaas zonder kabel/digitale televisie aansluiting, maar wél met dvd speler! En de Disney-dvd’s liggen toevallig ook op de kamer van grote meid. En zo keken wij hier deze morgen in alle vroegte naar Finding Nemo.

Image

Maar… de mama van Nemo sterft helemaal in het begin van de film. Grote meid vindt dit een behoorlijk trieste start, dus die scene werd even doorgespoeld. Bij ons start de film op het moment dat Nemo zijn papa wakker maakt en zijn eerste schooldag start. Luna vond het prachtig en grote meid snoezelde nog even weg onder de lakens. Tot Luna opeens in blinde paniek begon te roepen: ‘Mama! Mama! Nemo weg! Waar is Nemo? Nemo weg!’.

Haar eerste Disney-trauma. Mijn lief klein schatteke toch! Er werd gesust en getroost en gerustgesteld. Maar het mocht allemaal niet echt baten. Ze is bovendien nog te klein om de ganse film uit te kijken, waardoor haar schrik en verdriet toch wel even bleef hangen… Zelfs vanavond, toen het al bijna bed-tijd was, polste ze nog even naar Nemo. En of zijn papa hem toch écht wel had teruggevonden?

Er ligt hier nog wel een voorraadje Disney films klaar. Maar in de Lion King gaat de papa dood, in Merlijn de Tovenaar wordt Arthur verstoten door zijn familie, in 101 dalmatiërs wil Cruella de hondjes doden,… En don’t get me started on Sneeuwwitje, Assepoester, Belle en het Beest of De kleine zeemeermin!

Ocharme mijn klein meisje. Er staat haar nog zoveel te wachten…

Advertenties

One thought on “Disney-trauma

  1. Inderdaad, the one with the vissersboot! Wij hebben Disney ook even moeten uitstellen, pas nu hij vier is kijkt Elmo er met plezier naar. Daarvoor was het Ponyo, Cars en Fievel troef 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s