Baby’s en buikjes

Tante Anneleen en nonkel Jasper zijn zwanger. Begin oktober komt er dus een baby’tje bij in de familie! En daar kijken we met z’n allen hard naar uit… Voor Luna zal het wennen zijn om niet langer het enige kindje te zijn tijdens de vele familie bezoekjes en feestjes. Haar alleen-recht op àlle aandacht van àl die grote mensen zal ze straks moeten delen met het kindje van nonkel Jasper en tante Anneleen.

En het wordt een meisje! Dat hebben ze al verklapt… Alle Luna-kleertjes kunnen dus een tweede leven leiden! Net zoals de rest van ons baby-gerief én intussen zelfs het baby-bedje. Alles verhuist beetje bij beetje naar het huis van tante Anneleen, nonkel Jasper en hun baby’tje. Geleidelijk aan wordt Luna voorbereid op de komst van die baby. Al blijft het natuurlijk nog wat ‘abstract’.

 

Vandaag probeerden we nog eens uit te leggen dat de baby nu nog in de buik van tante Anneleen woont. Luna leek het vooral behoorlijk verwarrend te vinden. We probeerden het concreter te maken door te duiden dat tante Anneleen nu een dikke buik had omdat de baby er in zat. Luna keek naar mama’s buik en vroeg: ‘Ook baby mama buik?’. Hmmm… Confronterend zo’n opmerkingen! Grote meid probeerde het geduldig uit te leggen: ‘Neen hoor Lunaatje, in mama’s buik zit geen baby. Mama’s buik is een beetje dik door al die koekjes en snoepjes’. Waarop Luna onmiddellijk repliceerde: ‘Luna snoepjes kijken’ en ongegeneerd mama’s T-shirt omhoog begon te trekken!

Gelukkig waren er alleen dichte familie-leden getuige van het scenario… Want de blote buik van grote meid is nu niet meteen iets om publiekelijk tentoon te stellen.

Baby’s en buikjes… Het blijft toch een moeilijk verhaal om uit te leggen aan een twee-jarige peuter!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s