Gewoon mama

Het is soms een beetje overweldigend en ja, ook wel wat intimiderend, hier in de mama-blog wereld.

Al die bloggende mama’s die een gezin met minstens twee kindjes én een echtgenoot moeiteloos in de hand hebben. Het lijkt zo evident… Grote meid dient zich enkel en alleen te bekommeren over kleine meid. Geen andere kindjes of man-mens in zicht. En dat ene kleine meisje, daar heeft grote meid behoorlijk haar handen mee vol! Hysterische buien in de supermarkt, weigeringen om in de autostoel te zitten (of om er uit te komen – afhankelijk van de uitgangspositie), plotselinge on-wil om verder te stappen,… het is hier soms dolletjes! Vooral als we publiek hebben lijkt Luna er een genoegen in te vinden om mama’s opvoedkundige technieken uit te testen.

In mama-blog-land wordt gehaakt en gebreid en genaaid en worden de kleerkasten van de kroost gevuld met hippe, leuke outfits die rechtstreeks uit de mama-naaimachine komen. Hmm… de mama hier ten huize slaagt er nog nét in om een draad door het oogje van een naald te krijgen. Als ze daar véél tijd voor krijgt. En het draadje zeer dun is. En het oogje van de naald voldoende groot. Maar that’s it. Creatiever wordt het hier helaas niet…

In mama-blog-land wordt ge-scrap-bookt. Hier wordt de kleine meid binnenkort twee jaar, maar moet nog steeds aan het eerste foto-album begonnen worden… Helaas weinig kans dat er  op creatieve wijze tekst en uitleg bij die foto’s zal staan… De goeie bedoelingen zijn er wel. Dat wel.

In mama-blog-land worden cup-cakes gebakken. En versierd. En dan nog liefst sàmen met de kroost. Hier werden dit weekend pannekoeken gebakken. Terwijl de kleine meid aan het middag-dutten was. En dat bakken, dat was hier écht wel hoogst uitzonderlijk. Opnieuw: de goeie bedoelingen zijn er wel…

In mama-blog-land wordt bovendien nog eens actief gesport. Er wordt gelopen. Er wordt aan de conditie gewerkt…

Image

Ik wil het allemaal wel graag proberen. Maar hoe doen jullie dat toch, bloggende mama’s? Wanneer doen jullie dat? Hoe slagen jullie daar toch in om het allemaal te combineren? Hebben jullie stiekem extra uren in een dag gekregen of zo?

Want hier lukt dat allemaal niet. Geen creatieve naaiende, breiende, hakende, scrap-bookende, cup-cake bakkende, sportieve mama.

Hier is het gewoon mama…

Advertenties

4 thoughts on “Gewoon mama

  1. verfrissend!
    al die andere mama´s die ook moeite hebben om door het oog van de naald
    te kruipen verzwijgen dat liever of hebben zich wijselijk voor genomen níet te gaan bloggen:))

  2. Momenteel ben ik in bevallingsverlof, maar ik vraag me nu al af hoe ik alles zal geklaard krijgen als ik terug fulltime ga werken. Het zal knutselen worden met de dagen die amper 24u tellen…

    • Dat gevoel klinkt héél herkenbaar. Hoe onwaarschijnlijk het nu misschien zal aanvoelen: op de één of andere manier lukt dat wel hoor, dat fulltime werken en mama zijn. Al helpt het wel om af en toe eens luidop of blogs-gewijs flink te klagen :-). Maar geniet nu nog maar even voltijds van dat bevallingsverlof!

  3. Pingback: Cupcakes for dummies | Love, life and Luna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s