Rainy sunday

Het regent. Weeral. En het is zondag. Eindelijk. Het ideale moment om met een boek en warm fleece dekentje in de zetel te nestelen… Maar dat is buiten Luna gerekend! De ‘vraag van de dag’ was deze morgen: hoe hou je een bijna-2-jarige-peuter een ganse regenachtige dag geëntertained?

Op bezoek gaan bij oma en opa was geen optie, wegens ‘oma en opa zijn op reis’. Om diezelfde reden was ‘oma en opa op bezoek vragen’ dus ook geen optie. Oma ‘flatje’ (a.k.a. oma van de grote meid – overgrootoma van de kleine meid) bezoeken zou misschien teveel van het goeie zijn, want daar zijn we gisteren al twee-maal langs geweest. En de tante en nonkel zijn op daguitstap, zij kunnen dus ook niet voor de broodnodige afleiding zorgen.

Dus gingen we zwemmen! Naar het meest kind-vriendelijke zwembad in de buurt. Zonder chloor-geurtjes. En met extra warm water. Luna was al lang tevreden dat ze haar badpakje mocht aandoen, haar dag kon zowiezo al niet meer stuk. Ze begreep wel niet goed waarom we met de auto gingen. En niet in haar zwembadje op het terras. Maar dat badpakje mocht aan, waardoor al de rest haar bijzonder weinig kon schelen.

Het zwembad was terug een voltreffer. Dat kleine waterratje vindt het schitterend om te mogen pletsen in het water, te glijden van de peuterglijbaan, in haar zwembandje rond te dobberen naast mama in het grote zwembad, met de overvloed van speeltjes te spelen in het babybad,… Zelfs douchen én haartjes wassen vindt ze fijn in het zwembad! Niets geen gekrijs, gejammer, gespartel. Alles was leuk. In het zwembad dan toch…

Want dan pas begint het ge-stress: grote meid én kleine meid moeten uitgekleed, afgedroogd en terug aangekleed worden. Het feit dat we inmiddels alletwee behoorlijk moe geworden zijn van al het zwembad-plezier helpt geenszins om het hele gebeuren vlotjes te laten verlopen… Droge kleren vallen op de natte zwembadvloer, natte zwempakken belanden op droog ondergoed, kleine meid wil haar badjas niet meer uitdoen, grote meid is het elastiekje kwijt om de natte haren samen te houden,… De stress druipte van ons kleedhokje.

Grote meid dacht kleine meid wat rustig te houden door haar het flesje met yoghurtdrank te geven. Dat hielp voor de volle 5 seconden. Waarna het flesje op de grond en onder het deurtje van het kleedhokje rolde. Vanzelfsprekend net op het moment dat grote meid nét haar eigen zwemkleren had uitgedaan en nog op zoek was naar een handdoek. Gevolg: krijsende kleine meid, overspannen grote meid en een onbereikbaar flesje.

Nu goed. Uiteindelijk zijn we beiden aangekleed en wel terug thuis geraakt. Er volgde nog een hysterische bui van kleine Luna die haar ‘andere jas’ wou aandoen, terwijl we écht maar één jas meehadden, maar éénmaal in de auto keerde de rust min of meer terug. Thuis at ze flink en hélemaal alleen netjes haar bordje leeg en ging zonder veel protest slapen.

Na haar middagdutje gaan we samen pannenkoeken bakken. En Kaatje kijken. Wat moeten we anders doen op een rainy sunday?

Update: Het middagdutje was kort, de pannenkoeken waren lekker, meter Marlies kwam op bezoek en tante en nonkel sprongen na hun daguitstap ook nog even binnen… Oh! En het is uiteindelijk gestopt met regenen, dus Luna kon nog even buitenspelen met nonkel! Alleen maar blije gezichten hier ten huize ‘Love, life and Luna’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s