Slaap (als het) kindje slaap(t)

Het behoort tot de algemene kennis (en realiteit) van jonge (en minder jonge) moeders:

  • Kleine kindjes = oververmoeide mama’s
  • Kindjes blijven jàren klein
  • Mama’s blijven dus ook jàren oververmoeid
  • De gouden stelregel voor mama’s: slaap als het kindje slaapt!

Die gouden regel wordt hier in de praktijk héél goed toegepast. Van zodra lieve kleine Luna in haar bedje ligt, probeert de mama ook wat slaap in te halen. Dat betekent dat grote meid in het weekend samen met de dochter van middagdutje doet. ‘Samen’ in de zin van ‘op hetzelfde moment’. Niet in hetzelfde bed, want dan komt er weinig terecht van dat slapen.

Die gouden regel betekent ook dat er hier ’s avonds niet één, maar twee meisjes aan hun nachtrust beginnen voor de klok 20u aangeeft.

Het helpt hoor, die regel van ‘slaap als het kindje slaapt’. Het zorgt er echter wel voor dat er weinig tijd rest voor andere zaken. Niet voor de vervelende zaken als kuisen, strijken en ander huishoudelijk werk. Maar ook niet voor de leuke zaken als ‘me-time-voor-de-mama’… Het zijn behoorlijk korte dagen als je om 20u al onder de wol kruipt.

Niet dat ik wil klagen hoor. Als ik er écht nood aan heb, dan plan ik die leuke dingen wel een beetje in natuurlijk. En dankzij een altijd-paraat-staand team van babysitters (beter bekend als ‘oma en opa’) wordt er ook wel af en toe eens mama-tijd toegestaan.

Maar er wordt vooral veel geslapen eigenlijk. Tja… de ‘wakkere’ tijd wordt gebruikt om samen leuke dingen te doen. Te spelen. Uitstapjes te maken. Te genieten. En dat is soms een beetje vermoeiend. Grote meid moet er dan ook voor zorgen dat ze het nog wat volhoudt.

En dus wordt hier héél veel geslapen. Als het kindje slaapt…

Advertenties

2 thoughts on “Slaap (als het) kindje slaap(t)

  1. Hai, kwam via via op je blog en neem je tip zeker ter harte.
    Ben net mijn eigen blog begonnen en deze draagt de naam nappytime,wordpress.nl. Jouw verhaal past hier mooi bij. 🙂 Succes met alles en het slapen natuurlijk. 🙂
    Groet, Sharisca.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s