Oudercontact in de crèche

Yep! U leest het goed! Oudercontact in de crèche!

En dat werd behoorlijk ernstig genomen… Niet zo maar van ‘ze doet dat goed en ’t is een lief kindje’. Neen neen, het werd écht wel ernstig genomen! Met een ‘Ziko-Vo’ observatiesysteem en zo… Ja, de mama moest behoorlijk goed opletten om mee te zijn in het verhaal. Ook al omdat de uitleg over dat systeem er kwam nàdat de aperitief werd ingeschonken, maar dat doet hier nu niets te zake.

Voor de geïnteresseerden: Het ‘Ziko-Vo’ systeem dus. Dat is een kindvolgsysteem voor baby’s en peuters. De kindjes worden geobserveerd en dan worden opmerkingen genoteerd over

  • grove motoriek
  • fijne motoriek
  • taal
  • ontdekken van de wereld
  • sociale ontwikkeling
  • verstandelijke ontwikkeling
  • goed in je vel zitten
  • zelfsturing/ondernemen

En niet zomaar ‘een opmerking’. Onder ieder titeltje staat een volledige paragraaf met opmerkingen over de geobserveerde peuter!

Daarnaast wordt er over het kindje-in-kwestie ingevuld hoe het zich voelt, hoe het opgaat in het spel, wie het nu is, wat het leuk vindt, wat het niet leuk vindt, hoe zijn/haar relaties zijn met anderen en eventuele vragen aan de ouders.

FANTASTISCH! Grote meid was met verstomming geslagen! Mijn lief klein peutertje is écht in fantastische handen daar in de cèche. Ze kennen mijn Lunaatje door en door. En niet alleen mijn Lunaatje, ook al de andere kindjes…

Image

Grote meid is glunderend en vol trots naar huis gereden na het oudercontact. Volle vertrouwen in de lieve crèche-mevrouwen en grenzeloos trots op mijn meisje. Nog geen twee jaar oud en ze kent de kleurtjes al, praat al vlotjes, kent alle lichaamsdelen, kent alle diertjes en hun geluiden,… Maar vooral: ook op sociaal vlak doet ze het goed! Dat vinden we hier toch op zijn minst even belangrijk!! Mijn lieve kleine supermeid!

O ja, ze is verder ook nog assertief en een leiderstype. Tja… Gelukkig hebben ze dat positief geformuleerd, want ‘koppig en bazig’ klinkt toch net iets anders :-)…

Over de foto: die werd al enkele weken geleden (en nog voor de kappersbeurt) gemaakt, maar oma en opa waren (nog maar eens!) de schitterende babysitters van dienst (want een oudercontact is uiteraard zonder kindjes). Dus bij deze: dankuwel oma en opa!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s