Opaatje en omaatje

21 maanden is ze nu, dat kleine meisje van me. En wat weet ze het al goed aan boord te leggen om mensen rond haar kleine vingertje te winden!

Afgelopen dagen was vooral opa het gewillige ‘slachtoffer’ van dienst. Overal waar Lunaatje ging wou ze haar opaatje bij zich hebben. In de auto, in de winkel, in de tuin,… maakte niet uit wat, waar en hoe, zolang het maar met opaatje was. En ze spreekt hem ook op die manier aan. Met ‘opaatje’. Niet opa, maar opaaTJE.

Image

Ze weet héél goed hoe ze moet charmeren, dat lieve kleine meisje…

Opaatje was deze week tevens haar superheld telkens ze in de tuin van oma en opa wou spelen. Want die tuin, daar loopt ook de hond. Een doodbraaf huisdier. Maar wel een Duitse Herder. En dus een gigantisch beest vanuit Luna’s perspectief. Hoe braaf en lief hij ook is, hij is nogal onstuimig. Lunaatje kreeg dus af en toe eens een zwiepende staart in haar gezichtje of een druipnatte ‘lik’ op haar handje. Zo hygiënisch is het allemaal niet, dus wordt Luna vanaf nu op de arm gehouden terwijl de hond naar zijn hok wordt geleid.

En opaatjes arm, daar is het veilig. Al hield ze opa wel héél stevig vast…

Ook oma wordt overspoeld door de charmes van lieve kleine Luna. En ook hier hanteert Lunaatje dezelfde regel: als ze iets wil krijgen of bereiken, dan wordt oma opeens aangesproken met ‘omaatje’. Het is ook verdraaid moeilijk om dat lieve meisje iets te weigeren als ze met een zacht piepstemmetje op vragend toontje en met haar hoofdje een klein beetje schuin bijna smekend iets komt vragen.

Image

Ze kent haar wereld hoor, die kleine meid van me! Daar hoeft niemand aan te twijfelen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s