Potjestraining

Driewerf hoera! Het is eindelijk een feit: Lunaatje deed voor het eerst een ‘grote boodschap’ op het potje! En niet zomaar op een potje, maar op het potje bij ons thuis! Het potje waar ze al maanden alleen maar mee speelt, maar pertinent weigerde om er een plasje – laat staan iets anders – in achter te laten. Ook al lukt het al enkele maanden (met wisselend succes) in de crèche.

Maar nu dus ook thuis! En meteen de grote boodschap!! Deze blijde gebeurtenis werd dan ook meteen rondgebeld naar nonkel Tijs, oma flatje en meter Marlies. Al was deze laatste niet thuis. We hebben maar geen boodschap ingesproken op het antwoord apparaat omdat het misschien wat te vreemd zo overkomen… Oma en opa werden meteen per sms op de hoogte gesteld.

Er is geen fotografisch bewijs van ‘de grote boodschap in het potje’. Geen paniek… Enkel maar een foto van de trotse producente van die grote boodschap:

Image

Omdat Lunaatje bij een geslaagd potjes-bezoek in de crèche telkens een stempel op haar handje krijgt, werd dit beloningssysteem ook thuis toegepast. De kleine meid kreeg dus een grote groene stempel op haar handje. Mét veel felicitaties en ge-proficiat en ‘maar-wat-ben-je-flink’ en nog meer compleet overdreven positieve bekrachtiging van een héél erg trotse mama.

Ja kijk, ik begrijp wel dat het allemaal wat banaal kan klinken. Maar hier wordt zoiets gezien als een nieuwe mijlpaal. En dat gaat gepaard met de nodige ‘zwier en zwaai’.

Lunaatje was uitermate trots op haar handje-met-stempel. Zo trots dat ze nadien wel 10 minuten rondliep met haar handje voor zich uitgestrekt. Het desbetreffend handje mocht blijkbaar geen enkele handeling meer uitvoeren. Koekje nemen, melkje drinken, iets wegduwen of vastnemen,… alle taken werden overgenomen door het handje zonder stempel. Dat handje-met-stempel werd duidelijk gekoesterd!!

Al dat gedoe voor een drolletje in een potje…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s