Lief hoor!

Dobus was zijn wit konijn kwijt. Dobus, de circus-clown van Ketnet. De échte clown. Niet te verwarren met Bumba. Ook een circus-clown van Ketnet, maar dat is geen échte, dat is een getekende clown. Of zoiets. Ter verduidelijking voor de kinderloze-lezertjes… Die Dobus dus. Die was dus zijn konijn kwijt. Waarop Luna een beetje triest keek en een spurtje inzette naar haar speeldgoedmanden. Zonder aarzelen diepte ze haar eigen pluchen wit konijn uit de mand en sprintte terug naar de televisie.

‘Hier Dobus, konijn!’

Dan smelt je toch als mama… Zo lief zeg! Die peuter-puberteit-kuren van een weekje geleden lijken opeens een ver verleden. Als we even voor de lieve vrede vergeten welke chaos ze in de badkamer heeft aangericht deze voormiddag. En diezelfde chaos (lees en begrijp: emmertje, gietertje, bad vol badwater, een fles vol badschuim en een onstuimige peuter) die zich in no-time over de hele bovenverdieping had verspreid. Inclusief in mama’s slaapkamer mét verse droge lakens. Maar dat vergeten we dus even.

Dat met dat konijntje voor Dobus, dat was toch ontzettend lief.

Image

Wat de foto betreft: Opa is voor één dagje naar Parijs. Iets met AFS studenten die hij moet rondleiden. Of zo. Grote meid heeft eigenlijk niet zo heel erg goed opgelet toen opa het vertelde. Sorry opa. Maar het kwam er wel op neer dat opa één dagje weg is. Dat heeft grote meid dan weer wél goed onthouden. Deze morgen is hij in alle vroegte vertrokken en vanavond/vannacht komt hij terug. Morgen vieren we allemaal samen moederdag, dus dan zullen we hem zeker zien. Maar vandaag is hij dus eventjes niet bereikbaar.

En kleine meid lijkt dat haarfijn aan te voelen! Want de ganse voormiddag vraagt ze naar haar opa. Ze wil naar opa’s huisje, ze wil opa bellen,… Ze is nog wat te klein om te snappen dat dit vandaag wat moeilijk is, maar morgen ingehaald zal worden. Want ‘morgen’ dat kan ze echt nog niet bevatten.

Mama zocht dan maar snel een fotootje van Luna met haar lieve opa. Vandaag zal ze het even daar mee moeten doen. Morgen krijgt ze wel weer een overvloed aan knuffels en aandacht van opa én van oma.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s