Waar leert ze dat toch?

Wat leert zo’n peutertje toch ontzettend veel! En aan een tempo dat de mama nog nauwelijks kan volgen… Heel regelmatig heeft ze een nieuwe vaardigheid of denkpatroon ontwikkeld waarvan grote meid écht niet weet waar of van wie of hoe ze dat heeft opgepikt.

Soms zijn het ‘grote’ dingen, woorden of linken. Maar even vaak zijn het heel eenvoudige dagdagelijkse taken of bezigheden die Lunaatje zomaar opeens blijkt te beheersen.

Gisteren bijvoorbeeld. Bij ‘oma-flatje’. Also known as ‘mama’s oma’. Ze woont in een service-flatje, vandaar de o-zo-originele aanspreektitel. Zonder dat we er erg in hadden was lieve Luna opeens dit aan het doen:

Image

Het telefoneren op zich, daar keek de mama niet van op. Ze ziet het mij genoeg doen. En de gesprekken die ze voert aan de telefoon, daarin herkent grote meid ook wel haar eigen manier van converseren. Grappig hoor, dat kleine spiegelbeeld van me…

Maar mama heeft een GSM en een looptelefoon. Bij oma en opa is het ook zo: GSM’s en looptelefoon. Dat kleine meid soms een afstandsbediening verwart met een telefoon, dat is dus zeer begrijpelijk. Maar oma-flatje heeft een oude telefoon. Ok, niet hélemaal oud met draaischijf of zo. Maar wel oud in de zin van: met-échte-knoppen-en-een-draad-aan-waar-er-een-échte-hoorn-aan-vast-zit. Dat ziet er toch hélemaal anders uit dan de telefoons die Lunaatje gebruikelijk ziet. En toch wist ze zonder aarzelen waar dat voor dient, zo’n ding. Wat ze met veel flair en gevoel voor theater demonstreerde.

Het is maar een detail. Iets kleins en verwaarloosbaars, ik weet het. Maar waar leert ze dat toch?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s