De vierkante meter

Het plan was om vandaag eens lekker lang uit te slapen en dan heerlijk lui niets te doen. Vervolgens zouden we uitgebreid siesta houden om aansluitend wat in huis rond te lummelen en vervolgens vroeg naar bed te gaan. Dat stond dus op de planning van grote meid. Helaas. Kleine meid had blijkbaar een andere planning.

Dus waren we hier al ‘up and about’ om 7.30u. Er werd gedoucht, ontbeten, bedjes ververst, wasmachine gedraaid, was uitgehangen en ons ‘nuttig bezig gehouden’ tot het openingsuur van de supermarkt dichterbij kwam. Dan maar inkopen gedaan, ‘oma-flatje’ (ook wel ‘mama’s oma’ genoemd) bezocht en eten klaargemaakt voor oma, opa, nonkel Tijs en beide meisjes.

Maar vooral: er werd getuinierd!! Dat hadden we niet gepland, omdat er geen stralende zon werd aangekondigd. Maar die was er dus wel. Dus hebben we onze vierkante meter geinstalleerd. Kleine meid en grote meid samen. Elk met ons eigen emmertje, eigen schopje, eigen harkje en eigen gietertje. En al zeggen we het zelf: wij deden dat goed hoor, met ons tweetjes! Het resultaat was zelfs een fotootje waard…

 

Note: kleine meid staat niet mee op de foto. Ze had op dat moment te kampen met een licht hysterische huilbui. Omdat haar schoen was afgevallen. Of omdat haar gietertje sneller leeg was dan het gietertje van grote meid. Of omdat ze bloempjes wou plukken en geen bloempjes meer vond. Of omdat de wind in haar gezicht blies. Of omdat er een grassprietje langs haar been streelde. We hadden een vrolijke namiddag, ja… Anderzijds: een halve minuut na de huilbui is ze telkens terug haar blije zelf hoor… Maar toch: die ‘terribel two’s’, het is me wat!

Even nog een special thanks to de collega’s voor ‘de vierkante meter’ en aan de oma en opa voor het aanleveren van de houten tegels om een handig wandelpaadje naar onze moestuin aan te leggen! Wat zijn we toch omringd door lieve mensen, wij!

Nog even een foto mét wandelpaadje… (of toch een stukje van dat paadje…):

 

Advertenties

2 thoughts on “De vierkante meter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s