Het huishouden…

Zaterdag is hier ‘huishouddag’. Niet meteen iets waar we naar uitkijken, maar er zijn zo van die dingen die wekelijks moeten gebeuren. En dat doen wij dan maar op zaterdag, zodat de zondag lekker-lui-en-volledig-voor-Luna is.

Op zaterdag worden hier dus boodschappen gedaan, de wasmachine volgepropt en aangezet, de wasmachine geleegd, gestofzuigd, gedweild,… Nu ja, u kent dat wel.

De huishoudelijke routine is er een stuk leuker op geworden sinds dat lieve Lunaatje van mij een handje helpt. En dat bedoel ik niet eens sarcastisch of zo. Ze hélpt al echt! Deze morgen, bijvoorbeeld, werd het kleine meisje vrolijk en welgezind uit haar bedje gehaald. Het bedje én het Lunaatje waren echter door én door nat. En beiden stonken ook wel een beetje. Dus: Lunaatje én bedje gestript. Terwijl het bad volliep zocht grote meid verse en droge lakentjes om het Luna-bedje terug slaap-klaar te maken. Ondertussen was het vrolijke, naakte Lunaatje druk in de weer. Omdat een druk-in-de-weer Lunaatje niet altijd even veel goeds voorspelt ging grote meid toch maar eens een kijkje nemen. Maar wat heb ik toch een schat van een dochter: ze had met grote krachtinspanningen en bijhorend gezucht en gesteun de vuile beddenlakentjes naar de wasmand gesleurd en was nu alles in de mand aan het droppen. Toen ze zag dat ik haar observeerde verklaarde ze overtuigend: ‘Vuil é mama! Mama wassen!’

En de mama hélemaal gecharmeerd natuurlijk!

Ook in de winkel bleek zo’n klein hulpje best wel handig. Grote meid vroeg kleine meid: ‘wat hebben we weer nodig Luna?’, waarop ze zonder twijfel antwoorde: ‘Poes eten!’.

Dat is toch echt wel een gerief in huis, zo’n Lunaatje!

Nog even een fotootje van mijn lieve schat:

Image

Oma en opa zijn enkele dagen op reis, maar tante Suzy vangt ons dan héél lief op! Luna hoeft geen knuffels te missen, die worden ruimschoots vervangen door de knuffels van tante en nonkel…

Maar ’s avonds voor het slapengaan wil ze toch nog even oma en opa bellen. En daarna ‘Tijsje’… One big happy family…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s