Mama’s bed

Ze weet dat het eigenlijk niet mag. Maar iedere avond vraagt ze het toch. Want je weet maar nooit… Soms lukt het immers. Soms zegt mama dat het mag.

Dus iedere avond opnieuw, op weg naar haar bedje, stelt ze dé vraag. Héél lief, met haar hoofdje een beetje schuin en haar grote blauwe ogen op ‘smeek – smelt – stand’.

‘Mama’s bed’?

Image

Om heel eerlijk te zijn: de mama vindt dat ook wel leuker. Met dat kleine meisje samen in bed. Maar meestal mag het niet. Want er komt van slapen niet zo veel in huis, met zo’n actieve peuter…

Maar we hebben hier al een compromis uitgedokterd. Luna wordt in ‘slaap-modus’ gebracht. Wat wil zeggen: kleertjes uit, verse pamper aan en pyama aan. Het Luna-bedje wordt ook in ‘slaap-modus’ gebracht. Wat wil zeggen: alle boekjes mooi gestapeld in een hoekje, tuutjes verzameld, dekentjes opgeschud en klaar gelegd.

En dan mag Luna nog héél even mee naar mama’s bed. Dan drinkt ze nog een beetje melk. Dan wordt nog een verhaaltje gelezen. Dan wordt nog even getelefoneerd met oma en opa en nonkel Tijsje. Dan wordt nog even nagepraat over haar crèche dagje. Dan wordt nog even lief geknuffeld. En daarna gaat Lunaatje naar haar eigen bedje.

De hele nacht in mama’s bed slapen, dat mag immers niet. De afspraak is dat de lieve kleine meid dan zonder mopperen en zonder wenen naar haar bedje gaat. Maar dat deel van de compromis lijkt ze nog niet helemaal correct na te leven.

Dat avondritueel zo samen in het grote bed, hopelijk kunnen we dat nog jàren volhouden. Hopelijk voelt ze zich daar nog héél lang niet te groot voor. Want wat is dat toch genieten… Wij tweetjes samen! Dan kunnen we de wereld aan…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s