Puntjes weg?

Wat zijn windpokken toch vervelende dingen!

De crèche-mevrouwen hadden ons begin maart al gewaarschuwd: de windpokken waren ‘in the house’. Het was er ook duidelijk aan te merken. Dag na dag liepen er meer en meer kindjes met stipjes rond… Maar Luna leek de dans te ontspringen. Ze had nergens last van en er waren geen puntjes of pokjes of stipjes te bespeuren. In eerste instantie toch…

Halfweg maart waren er opeens hier en daar stipjes te zien. Of ‘puntjes’ zoals Luna ze bijna liefkozend noemde. Ok. Niets aan de hand. Ze was er niet ziek van en begon er niet aan te krabben, dus die kinderziekte zouden we wel eens aanpakken. Ze had bovendien geen koorts en kon dus gewoon verder naar de crèche. Alleen het aanbrengen van de zalf zorgde hier voor dramatische toestanden, maar hoe groot het drama ook mag lijken, het leed is gelukkig telkens vlug geleden. Al kwam er wel af en toe een geduldige opa aan te pas om een wild-om-zich-heen-slaande Luna in toom te houden terwijl de mama lustig met de spray de puntjes te lijf ging.

Het leek allemaal vlotjes te verlopen. Maar toen kwam de koorts. Hoge koorts. Heel hoge koorts. En een heel ellendig en ziek meisje. Dat steeds maar meer puntjes kreeg. Iedere dag meer en meer. Op haar buikje en rugje was er letterlijk geen enkel stukje huid meer puntjes-vrij. Haar hoofdje stond er vol van. En haar lieve mooie gezichtje bleef ook niet gespaard…

Image

Na bijna twee ellendig lange weken begon het eindelijk wat beter te gaan en haar puntjes verdwenen. Geleidelijk aan. Héél geleidelijk aan. Intussen zijn we ongeveer een maand verder. Een maand nadat de eerste puntjes zich vertoonden. En nog steeds zijn ze niet allemaal weg. Haar gezichtje en hoofdhuid zijn gelukkige weer helemaal pokken-, stipjes-, of puntjesvrij. Maar op haar buikje en rugje zijn de sporen nog zichtbaar.

Lieve kleine Luna checkt het nu iedere ochtend en avond zelf: ‘puntjes weg mama?’. Vorige week stelde ze het nog in vraag. Deze ochtend duurde haar inspectie wat langer. Ze leek zelfs wat ontgoocheld! ‘Oei, mama! Puntjes weg!’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s