My girl!

Ze lijkt op mij, m’n lieve kleine Luna… En soms is dat wel even schrikken!

Ik heb het nu niet over de fysieke gelijkenissen. Daar wordt sinds haar geboortedag al over gedebatteerd door zo goed als iedereen die op bezoek kwam. Lijkt ze nu meer op de mama of op de papa? Van wie heeft ze die oogjes, haartjes, oortjes, knietjes, kleine teentjes,…? Het lijkt een verplicht nummertje van baby-bezoek om er een wedstrijdje van te maken. In het heetst van de strijd duiken dan zelfs baby foto’s op van de betrokken ouders om het pleit te beslechten. No contest natuurlijk, kleine meid is hélemaal haar mama :-).

Maar goed, het ging dus niet om die fysieke eigenschappen. In haar kleine en grote gedragingen, haar manier van doen, de wijze waarop ze iets aanpakt,… daarin lijkt ze toch zo op grote meid! Vaak is het ontroerend om te zien, meestal is het schattig, soms is het lief maar heel soms sluipen er toch van die trekjes in die nu niet zo heel nodig aan de volgende generatie moesten meegegeven worden.

Om maar één voorbeeld te geven: gisteren was grote meid haar bril kwijt. De bril die enkel en alleen wordt gebruikt om ’s avonds wat TV te kijken of nog wat op de computer te werken. De bril die eigenlijk verbannen is wegens véél te lelijk, maar waarvan het gebruiksgemak nog net iets groter is dan de lelijkheid. Die bril dus. Die ook voortdurend ‘kwijt’ is. Er werd dus naar gezocht. En gezocht. En gezocht. Tot het moment dat het sluimerende en genante gevoel niet langer knagend aanwezig is, maar opeens voor een belangrijk inzicht zorgt en de zoektocht kan afgeblazen worden. Voelt u het al aankomen? En zeg nu alstublieft dat het herkenbaar is… Maar ja dus, de bril stond al van bij het begin van de zoektocht waar hij moest staan. Op de neus van grote meid. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit de eerste keer was. Of dat zo’n scenario’s hier slechts zelden voorvallen. Maar helaas. Het bestaat hier zelfs in zeer veel variaties. Met autosleutels die al op de auto zitten, oorringen die al werden aangedaan, afstandsbedieningen die braaf op hun plaats liggen en zelfs GSM’s waarnaar gezocht wordt terwijl er mee getelefoneerd wordt.

Niet onmiddellijk een eigenschap om trots op te zijn. Of om door te geven aan kleine meid. Helaas is dit nu net een eigenschap die ze zich blijkbaar met veel gemak al heeft eigen gemaakt. Lieve kleine Luna liep gisteren met een sip gezichtje door ons huisje. Haar blik geconcentreerd op de grond gericht. Turend in dozen, achter hoeken en zelfs onder zetels! Het feit dat ze ‘zoeken’ ernstig neemt en dat meestal ook erg grondig doet, is dan weer wel iets om trots op te zijn. Eerlijkheidshalve moeten we er wel aan toevoegen dat die goeie-zoek-techniek van levensbelang is in combinatie met onze altijd-iets-kwijt eigenschap. Maar goed. Ze zocht dus iets. Grote meid keek het eventjes aan (want het is ‘pedagogischer’ als je die lieve schatten zélf hun kleine ‘probleempjes’ laat oplossen. Dat zegt ‘men’ toch). Omdat de zoektocht niet echt succesvol leek werd toch maar gepolst naar wat Lunaatje nu eigenlijk kwijt was. Het antwoord kwam er luid en duidelijk. En een heel klein beetje wanhopig: ‘mejkje weg mama!’.

Ocharme. Haar flesje melk was weg. Het flesje dat grote meid 5 minuutjes geleden had gevuld en in haar handje had gegeven. Het flesje melk dat nu dus nog steeds in datzelfde Luna-handje terug te vinden was. Grote meid weet maar al te goed hoe belachelijk het voelt om op zo’n zaken gewezen te worden. Dus doen we dat hier heel voorzichtjes met een ‘lieve schat, wat heb je dan in je handje?’.

Ze keek een beetje verward. Een beetje verrast. En daarna zelfs een beetje gegeneerd. Voor zover 20-maanden oude peuters iets gênant kunnen vinden natuurlijk…

Er bestaat in ieder geval geen twijfel over: she’s my girl!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s